bloggheader4

Lite ljus i mörkret.

Skrivet av Caroline Eriksson 23.10.2017 | 0 Kommentarer

"Gör ingen illa, men ta ingen skit" var ett av mina nyårslöften för detta år, och hur går det? Jamen, bra tycker jag. Omger mig med kärleksfulla människor, och försöker samtidigt att vara den kärleksfullaste varianten av mig. Veckans blogglista på Sevendays är om att sprida ljus, och jag försöker nog alltid att sprida lite ljus här och där. 

I alla fall är det bra att bli påmind och medveten. 

 

Vad ger ljus i ditt liv?

Jag försöker varje dag att försöka skapa mitt eget ljus, samtidigt som jag omfamnar allt omkring mig. Det är väl typ samma sak. 

 

Hur överlever du höstmörkret? Mina fem knep: 

1. SÖMN! Det bästa och värsta med hösten är mörkret. Men lagom mycket sömn är för mig viktigt för att jag ska må bra, och då är det tacksam med höstens mörker så det är lättare att koppla av. 

2. God mat.

3. Varma stickade strumpor.

4. Norrskenet.

5. Tänker på dem i Utsjoki. 

 

Om du inte kan prata med en vän, vem lyssnar?

Nu har jag lyckan att dela mitt liv tillsammans med min bästa vän, Fredrik. Och han får lov att lyssna varje gång jag känner behov att tala av mig, vare sig det handlar om mens eller hur frustrerad jag kan bli av livet ibland. När Fredrik behöver en paus från mitt prat, så är det mamma jag ringer.

Är detta en fråga som vill ha mina tips, så brukar jag vanligtvis tipsa om diakonissan när någon behöver någon att prata med. På andra plats kurator & psykolog. 

 

Varför är det viktigt att prata när man har det svårt?

För mig är det viktigt att få skriva och prata av mig, eftersom jag under tiden får tid att reda ut mitt nystan av problem. Efteråt känns allt lättare, och man ser allt mycket klarare.

 

Hur kunde du vara ett ljus för något annan?

Jag försöker att vara ett ljus varje dag i mitt arbete.  Annars försöker jag bara vara mig själv, och på det viset visa för andra att det är okej att ta livet med en nypa salt och ganska befriande att kunna bjuda på sig själv.

 

Snart är det allhelgona. Vem minns du som har gett ljus i ditt liv?

Den här allahelgona tänder vi ett ljus för en älskad och saknad person. 

 

En person jag vill skicka extra ljus till i höstmörkret:

Precis du som läser detta nu. Jag tror vi alla har något som tynger oss. Även om detta inte hjälper nu med detsamma, så vill jag påminna dig om att allt är övergående. Du är värdefull och älskad, och jag vill att du ska inse ditt värde. Att du ska orka stiga upp varje dag och möta dagen och omfamna dig själv och livet.

 

En låt som får mig på bra humör:

 

Oj vad jag var kär i honom. Nu ser jag även varifrån jag fått mina dance moves ifrån. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar