bloggheader4

Livet är allt bra härligt, passligt gästbloggar.

Skrivet av Caroline Eriksson 06.06.2018 | 0 Kommentarer

Fick möjligheten att gästblogga här hos Caroline och det tyckte jag var trevligt och tackade förstås ja. 
 
Caroline skrev nyligen om tecken på att du börjar bli gammal. Hon är mycket yngre än jag. I sin bästa ålder.  
Våra barn kommer ännu ihåg att jag fyllde 27 år väldigt många gånger trots att jag var 28 då jag födde vårt första barn. Vår förstfödda som i helgen tagit studenten!
 
Jag kan inte med bästa vilja längre säga att det var som igår som hon föddes. Men jag kommer ihåg detaljer från förlossningen lika väl som om det var igår. Det att den drog ut på tiden och jag inte gillade den andra barnmorskan. Det att jag i ett visst skede bara ville sova ifrån allt och återkomma då jag vilat upp mig lite. Men mest av allt minns jag den vackraste dotter på denna jord som jag inte blev mätt av att titta på. 
 
Jag kommer ihåg att min mamma sade då jag var tonåring att hon känner sig som om hon var runt tjugo trots att hon var över fyrtio. Jag hade lite svårt att tro att det kunde vara sant. Men visst. Nu vet jag. Inte förändras man så mycket trots flera år. Lite mognare, lite mer tålamod, lite långsammare, lite mer förståelse, överseende och empati. Men i grund och botten är jag samma person fortfarande som då jag var tjugo. På gott och ont.
 
Visst kan jag sakna den tiden. Den då vi var studenter och firade valborg med vännerna i Uppsala. Den då barnen var små och de ännu ville krypa upp i knät och bli lästa för. Den tid som var som en majmånad. Då allt är så intensivt att man knappt hinner njuta av allt det underbara och helst av allt bara vill stanna upp tiden. 
 
 
 
Men allt har sin tid. Idag är den äldsta dottern på väg att påbörja sitt självständiga liv. De två yngre påminner mig ständigt om att de klarar sig själva. Jag har tid för att göra klart det jag påbörjat. Jag får sova ostört. Jag har massor kvar att uppleva och upptäcka. I min bästa ålder.
 
Livet är allt bra härligt.
 
 
IMG 20180530 094710
 
"Leena bloggar på passligt.ratata.fi, och är en av mina favoritbloggar att läsa. Hoppas du uppskattat detta gästblogginlägg, som jag.
Kram, Caroline"

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar