blogghedaear

Lös detta mysterium med mig!

Skrivet av Caroline Eriksson 05.08.2017 | 1 Kommentarer

Även om jag kan verka vara halvt råddig som knappt minns var jag klätt av mig här hemma, har jag desto större koll på om något inte är på sin plats. Så igår vid huset la jag med detsamma märke till att något inte riktigt stämde.

 

Då jag och Fredrik arbetade hela midsommaren, så gjorde vi en liten midsommarstång åt oss där vi hängde fågelmat åt fåglarna. Runt midsommarstången radade jag stora stenar, och det är här det blir mystiskt.

Igår var en av stenarna en bra bit ifrån ställningen, samtidigt som musfällan jag haft nere vid stenarna var spårlöst försvunnen.

 

Det är som inte en liten sten vi pratar om, utan man måste vara starkare än en mus eller fågel för att flytta den. Dessutom, MUSFÄLLAN! VAR ÄR DEN?

 

Vilket djur kan ha varit på vår gård och varit sugen på fågelmat, och har den musfällan fast i sig nu?

Ett mysterium, minsann. 

 

Skarmavbild 2017 08 04 kl. 22.24.42

Kommentarer

 • hanna 05/08/2017 11:27am (4 år sen)

  musfällan ska gärna bindas fast i nånting med ett snöre, annars försvinner den lätt då musen springer iväg om den inte dör genast. har tappat 2 fällor innan nån kunde berätta de där för mig. o en gång kom fällan hoppandes förbi mig då en groda hade fastnat däri. obs, den överlevde!

  • Caroline Eriksson 05/08/2017 11:42am (4 år sen)

   Jo, har nog hört om att man ska binda fast den, testar bara bästa platsen för fällan att vara på. :) Jag skulle ju kunna misstänka att det är en mus eller råtta som sprungit iväg med fällan, men nu är det ju inte så eftersom stenen blev förflyttad så pass lång bit. Det måste ju ha varit något större djur. :O

   • Caroline Eriksson 05/08/2017 11:42am (4 år sen)

    ps. höll på att fnissa ihjäl mig åt den hoppande musfällan. :D :D Tur att grodan klarade sig, även om den säkert var lite förvirrad ett tag.

Skriv en kommentar