bloggheader6

Magiskt slime

Skrivet av Caroline Eriksson 24.01.2021 | 0 Kommentarer

Det är mycket som jag det senaste året funnit mig själv uppskatta och göra, som jag tidigare inte gjort (mycket av). Att bli förälder får en att upptäcka nya sidor hos en, och samtidigt väcka sånt som fått vila (vissa saker sen man själv var barn). 

Som liten tyckte jag om att pyssla mycket. Jag ritade teckningar, byggde hus till mina dockor av skolådor och alla möjliga figurer av trolldeg. Det behöver inte vara så dyrt eller invecklat för att utveckla sin fantasi och sinnen, och det mesta har man redan hemma.

 

Igår fick jag ett litet ryck, och slängde ihop ett häftigt slime till mitt barn. I ett ögonblick hade jag lyckats fixa ihop ett slime som höll oss underhållna en bra stund. Här ska du få recept.

 

slajm 1

 

Det här häftiga slimet går att arbeta med, men man måste vara snabb, för sen kan det "smälta". I händerna känns det som vatten, så lent och härligt. Och det bästa av allt är att det går att spara (jag la i en egen burk med lock efteråt), och det är så lätt att städa undan!

 

Det du behöver:

2 dl potatismjöl

1 dl ljummet vatten 

(ett par droppar karamellfärg om du vill ha slimes i en särskild färg)

 

Ta 2 dl vatten i en skål, och lägg till 1 dl vatten. Rör om så det blir en smet. Blir den för hård och torr, så blandar du i lite mera vatten till du får den konsistens du är ute efter. 

Sen är det bara att leka på. 

 

slajm 2

 

Jag tyckte nästan det var roligare än barnet, som i sin tur var något skeptisk till vad jag "kokat ihop". Så coolt hur man i ena stunden kan skaka en skål med slimet, och det ser ut som vatten, för att i andra slå så hårt man kan på den och den är hård som sten. För att sen i nästa sekund låta fingrarna sjunka in i det härliga slimet. 

 

Ja, du hör ju själv. Jag är slimefrälst.

 

 

GIF:arna / videorna är från mitt instagram. Carloine heter jag där. Följ mig om du vill ha daglig uppdatering från mig, eller fler häftiga tips på slime eller andra pyssel. 

Ps. Om fyra dagar borde vi ha nyckläckta kycklingar. Så spännande!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar