bloggheader6

Män visar kuken för mig, en recension.

Skrivet av Caroline Eriksson 23.10.2018 | 1 Kommentarer

Varför tar män en bild av sin kuk för att sedan sända iväg den till kända och okända kvinnor på internet? 

Det är en fråga som jag, många andra kvinnor och Caroline Hainer har ställt sig. Caroline tog frågan bara ett steg längre, och skrev en bok om fenomenet dickpics. 

 

Innan jag började läsa boken hade jag inte läst några andra recensioner eller hört mer om boken än sett pärmbilden av den. Baksidan av boken avslöjar att fokus kommer att vara det manliga könet, och inte minst mäns komplexa relation till detsamma. 

Och jag, som var så ung när en man för första gången visade sitt könsorgan åt mig (utan att jag bett om det) via webcam, ville också ge mig ut på samma resa och sökande som Hainer. Varför visar *män kuken egentligen? 

 

man visar kuken for mig 2

"Män visar kuken för mig" kommer att få dig att skratta.

 

För det första, den här boken tar upp så mycket mer än bilder på snoppar. För övrigt så syns det inte heller en enda snopp i denna bok. Det behövs inte. Någonsin.

Istället tar den här boken upp om allt från historia, till religion, politik, konst, porr och juridik. Redan två sidor in i boken fann jag mig gapskrattande, för det är tydligen mitt sätt att hantera saker som är svåra att förstå sig på. 

 

Som till exempel hur en snöpenis kan skapa rabalder över halva jordklotet. Hur en före detta president kastade upp sin penis på skrivbordet, som argument varför de skulle fortsätta kriga mot Vietnam. Eller hur en nuvarande president står och nämner storleken på sin och andras könsorgan i debatter om vem som ska bli president över USA. Du förstår, vissa av de händelser som nämns låter så absurda att det är svårt att tro det är på riktigt. Men det är det.

 

Boken försöker även gå in närmre på vad som egentligen får en man, människa, att sända ett bild till en annan människa. Hur rädsla att inte vara man nog kan vara en bidragande faktor till detta beteende, samtidigt som det kanske finns i generna från den tid vi alla levde i grottor och inte kunde kommunicera med ord. Att försäkra sig om att snoppen är kvar. Varför en kvinna blir kallad slampa om hon haft sex med tjugo män, medan en man är "kung" om han fantiserat om att ha legat med 200 brudar?

 

Den där arma makten. Känslan att kunna ha makt över en annan människa, med sitt könsorgan som vapen. 

 

 

man visar kuken for mig 3

"Män visar kuken för mig" kommer även att få dig att bli förbannad.

 

Det svåraste kapitlet för mig att läsa var det om Juridik. Inte för att det var svåra ord att förstå sig på, men för att det kom så nära mig, samtidigt som jag blev förbannad över den statistik som räknades upp. Hur lagen, trots att vi lever i 2018, kan vara så föråldrad och inte hinner med. 

Hur många, dels på grund av lagstiftningen, men även på grund av att man vill inte vara till besvär eller såra någon inte vågar anmäla. Hur man är rädd att inte bli tagen på allvar, samtidigt som detta beteende är allvarligt.

Anmäl alltid!

 

Får du en dickpic så är det här sexuella trakasserier. Kom ihåg! Du har inte gjort något fel om du plötsligt en dag får en bild av en annan persons könsorgan bland dina privata meddelanden i telefonen. Du har inte varit för flirtig, och du ska inte känna skam. 

Det är ALDRIG ditt fel. Det är ALLTID förövarens fel. 

Det är typen som har sänt dig denna som ska skämmas, och som ska ta ansvar för sina handlingar. Spara bildbevis och anmäl typen. 

 

Kom lite på sidospår här, men det är värt det. Den här boken rekommenderar jag till alla. Män, kvinnor och ickebinära. Är det här något du inte personligen varit med om, så känner du minst en person i din närhet som blivit utsatt av sexuella trakasserier och dickpic's.

 

 

Och ja? Varför tar män bilder av sin kuk och sänder den till kända och okända kvinnor på internet? 

Vissa kanske vill flirta. Andra vill visa sin makt. Vissa kanske vill visa att de har bra med potens i blodådrorna. Eller så vill de ba försäkra sig om att snoppen är kvar. Men sist och slutligen kan jag inte förstå mig på, eller sätta mig in i vad som pågår i en persons tankar när det finner det som en bra idé.

 

* Och nej. Inte alla män.

Kommentarer

  • Åke 24/10/2018 12:35pm (5 år sen)

    Män visar kuken för att de tror att kvinnor tänker på samma sätt som män och alltså vill se, för att bli upphetsad. Lyckligtvis är kvinnors hjärnor inte lika enkelriktade. :)

    • Caroline Eriksson 24/10/2018 6:25pm (5 år sen)

      Har du läst boken? Den tar faktiskt upp detta, och jag tror det kan mycket väl stämma. Men borde då inte män lära sig av ett misstag eller andras att det kanske inte inte riktigt går hem?

Skriv en kommentar