blogghedaear

Månaden jag fick annat att tänka på.

Skrivet av Caroline Eriksson 22.12.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Om jag var trött och inte riktigt visste hur jag skulle känna eller hantera de känslor jag kände i februari, så var det i mars jag fick annat att tänka på. För det var den månaden all grund skulle förberedas för huset. Jag drömde var och varannan natt mardrömmar om sockeln som stack ut fem meter förbi kullen vi byggt huset på, eller att vi tappat bort rör och viktiga kablar i marken.

En kabel hade vi till och med tappat bort på riktigt, men det visade sig bara att vi sökte på fel ställe.

Helt normalt när man är i en husbyggarfas.

 

Och trots att det var vinter överallt, så levde jag på hoppet och det faktum att det var en vårmånad. Nu skulle väl det vända och bli sommar så småningom?

 

resizedimage800533 27.3.2017 4

Fotograferade inget på första mötet med lantmäteriet, så ni får istället se bild av mig och den största vibrator jag någonsin sett.

 

Hur som haver. Månaden började med ett möte som jag skrivit i min kalender skulle ba ta 1,5 timme, men som visade sig ta något längre. Eftersom den mark vi köpt hade samma nummer som en åker, så skulle den brytas upp och vår mark skulle få en alldeles egen nummer.

 

Till det behöver man en hel massa papper och en kvinna får lantmäteriverket, och förhoppningsvis gamla råstenar som finns någonstans i skogen.

Vi fann tre av fyra, och till sist började jag gräva fram frusna stenar i hopp om att hitta den sista.

 

Den var och är fortfarande försvunnen. Vi fick ta till ett nytt möte någon månad senare för att få den nya råstenen på plats. Det gick inte heller på 1,5 timme, men var betydligt behagligare att gå i skogen i värmen. Tomten vår blev dessutom lite större efter det sista mötet. 

Allt ba hejmåt.

 

resizedimage800533 IMG 3714

 

En av våra vänner var fem före att föda barn, men hade tid för tekopp och kex. Dessutom fick jag hälsa på hönsen.

Det har varit spännande och kul att få se vänner få barn, för att se hur de sedan växer och blir egna personligheter, istället för små knytten som typ ba sover eller glor på en. Mitt mål med alla vänners barn är att jag ska vara så rolig att de kan skratta med mig. Eller åt mig.

Ba de skrattar.

 

 

resizedimage800663 Skarmavbild 2017 03 18 kl. 10.29.30

 

Radio Vega började följa med i vårt husbygge. 

 

resizedimage800533 12032017 8

 

ÅH FYYYYYY vad det här var en jobbig dag. Trots styrox, presenning och önsketänkande så var marken så frusen och det var halvt omöjligt att få bort både presenningen och styroxen från marken.

Jag var fem före att ge efter, låta huset levereras någon månad senare och allt jag egentligen inte ville, men som jag visste var ett måste om inte grunden var i skick för varken sockel eller hus. 

 

Men vi gav inte upp och till sist var allt styrox undanplockat. Marken var redo för det sista arbetet innan sockeln skulle på plats.

 

resizedimage800533 16107357 10154623941298880 7012988177120325703 o2

 

Jag och Fredrik sprang på möten, arbetade med markarbetet på tomten, arbetade på våra riktiga jobb, och funderade och planerade hur vi ville ha det i huset som ännu inte kommit på plats. Det var mycket på gång - och mer skulle det bli.

 

Jag är nu i efterskott glad att jag sist och slutligen inte visste hur mycket arbete det egentligen är bakom att bygga ett hus och ha ett liv på sidan om. Jag är även glad att jag inte lyssnat på varenda kommentar om hur det är eller hur det ska vara att bygga hus. Jag ville ju uppleva det själv, skapa min egen uppfattning.

 

Har som bara haft inställningen att ”allt går och vi kommer att göra det jäkla bra”. Alla som sagt annat har jag ba stängt öronen för och fortsatt med vårt eget race. Och sist och slutligen gick det ju jäkla bra. Mycket såna här gånger handlar väl om ens inställning.

 

resizedimage800450 IMG 4299

Den här bilden gör mig så glad, för det betyder att i slutet av mars var det så varmt att jag vågade klä av mig.

 

Här, trots att vi varken hade något hus ännu, utan bara sockeln på plats, så var det här den vackraste plats i världen. Trots att det kändes lite väl lite med bara en ram. Minns hur jag tänkte de där 10 timmarna jag vibrerade gruset inne i huset att "Hur ska vi få plats?!". 

 

Idag tänker jag varför vi byggt så stort. Och då har vi ändå byggt mindre än vad annat folk bygger.

 

resizedimage800533 IMG 4021

 

Dagen efter att vi fått sockeln på plats så var jag, med svärmor som moraliskt stöd, till sjukhuset för att ta bort ett födelsemärke på kinden. Jag var nervös som tusan, för jag visste att bedövningen är det mest obehagliga. Även om jag inte såg något.

Däremot hörde jag hur läkaren, på finska, förklarade åt sin studerande att ”Nu blöder det som bara den, så vi måste bränna lite”. Där låg jag under en grön filt å ba: ”Höhööö blöder e myki?!”.

 

Idag syns knappt ärret. Det var en duktig läkare som sydde.

 

resizedimage800533 IMG 3782

 

JO! Det spökade annars hejvilt den här månaden i lägenheten. Om inte saker som inte ska falla, föll från diskbänken, så var det dörren som lät som om någon försökte öppna den - från insidan. 

Det hände till och med när en vän var på kaffe, så jag är inte fullständigt galen.

 

Försökte få Fantomen att klä ut sig till ett spöke, men han ville bara mysa.

 

 

Överlag så var marsmånad en bra månad. Jag valde att fokusera på det fina. Var det stressiga dagar då ingenting verkade gå min väg, då skrev jag ba aauuuumm i min kalender.

Kommentarer

 • Frizzan 22/12/2017 7:15am (3 år sen)

  Oj oj. Om det (ve och fasa) föjer med spökerier till nya huset, så är det nog nån som vill dig nåt. Är det någon som är mer fäst vid platsen ni nu bor så lär den bli kvar där.
  Hälsningar, en som tittar för mycket på Det Okända

  • Caroline Eriksson 22/12/2017 10:05am (3 år sen)

   Haha hej hej, från en annan som också sett mycket på Det Okända. Och Ghost Hunters. :`D
   Jag håller tummarna att det här bara är en platsbunden typ som kanske har lejdon av att vi inte städat lika noggrannt det här året, pga bygget, och därför spökar lite. Märker lite av mer spökerier när det är rådd.
   Hoppas hur som haver det stannar kvar, för hur ska jag ta reda på vad den annars vill mig? :D

Skriv en kommentar