Mannen som kommenterade mitt utseende.

tisdag 7 mars 2017 - 06:00 | 2 Kommentarer

Igår hände något som jag misstänker få män får vara med om själva, men som de gärna gillar att påpeka åt andra. Hur kvinnor ska se ut.

 

Det var alltså Andy på youtube, som kände ett behov av att förmedla   vänligt   till mig hur jag ska ha mina ögonbryn. Hur mycket snyggare jag vore om ögonbrynen var ljusblonda, som de i Amerikatt.

”Att en god regel är att om en kvinna är blond, men har något mörkare ögonbryn, så är hon inte född blondin.

LOL. Ta hand om dig, sötnos.”

 

Alltså.. vad hände där? Det är ju inte första gången detta händer. En anonym kommentar som är elakhet inbakad i vänlighet.

Hur egentligen vem som helst ibland råkar få för sig att de skulle ha rätten eller makten att säga åt en annan människa hur de ska vara och se ut? Bara för att de själva ska känna sig något mer tillfredsställda och trygga för stunden.

 

Le lite mer, gumman.

Oj nej! Ler du inte väl mycket nu?

Ska du verkligen ha på dig det här?

Har du inte varmt?

Äter du tillräckligt?

Det var en stor portion!

 

Nej hörni, skärp er.

 

Just idag, där jag är, känns det så otroligt befriande att jag kan se ut och vara, precis som jag vill – och vara tillfredsställd med det för det mesta. Går som inte runt och oroar mig för vad jag har på mig, hur jag ser ut eller om det skulle förstöra en rolig upplevelse eller min rätt att få leva fullt ut. Om magen skulle puta eller låren skulle ha celluliter påverkar ju varken mig som person eller dig som umgås med mig.

Det sista jag gör är att anpassa mig efter hur andra vill jag ska vara. Jag försöker leva i kärlek, och tar egentligen struntprat som detta med ett gott skratt.

 

Jag ba är, och är nöjd med det. Ögonbrynen hänger med. 

Vem vet. Mitt i allt hade mina ögonbryn en hel massa pondus i den videon där jag ba sjöng från hjärtat, och det gjorde just denna Andy-man skakis.

 

 

Nej, vem du än är och vad du än känner för att säga om andra:

Försök att inte bry dig så hårt om hur andra ser ut, så blir livet lite lättare för dig. Och pirrar det riktigt hårt i kroppen av att kommentera någon annans utseende, klädstil eller dylikt  -  bit ihop och fokusera på dig själv.

 

:D  :D  :D

 

15493654 10154523543353880 2979325654333678037 o
2

Kommentarer

 • Patricia

  07.03.2017 20:25 (9 månader sen)

  Pisshuvu tycker jag. Jag är född blond, är ännu blond men har betydligt mörkare ögonbryn. Ingen färg alls i håret.

  • Caroline Eriksson

   07.03.2017 21:08 (9 månader sen)

   Pisshuvu, jepp! :D Kunde inte ha sagt det bättre. Även i den videon han kommenterade hade jag, som jag har nu, min naturliga hårfärg och är ljus i mig själv men lyckades ändå få något mörkare ögonbryn. He e ju som man är skapt ba. :) Dock har de redan nu börjat få lite gråa hårstrån, hujedamej :D :D Ändå är det ett mystiskt fenomen det här med hur man täcks kommentera andras utseenden. Vare sig jag var blonderat, eller färgat ögonbrynen, eller gjort vad som helst till mitt utseende - så är det ju inte någon annans rätt att säga hur jag skulle bli snyggare. Räcker det inte med att man är rätt så nöjd själv, utan att bry sig om andras åsikt? :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.