blogghedaear

Mardrömmar, och hur du kan undvika dem.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.02.2018 | 1 Kommentarer

Åh herregud vilka mardrömmar jag drömt inatt. 

Tänker inte blogga om hela nattens mardröm (bara lite), av två orsaker. För det första så är nattens dröm inte skrämmande för någon annan än mig, tydligen fungerar mardrömmar på det viset. För det andra så har redan 70% av nattens fasa bara blivit ett minne, och tanken på att somna om för någon timme låter mycket inbjudande.

Istället tänkte jag bearbeta natten genom att dela med mig av lite info om varför man egentligen drömmer mardrömmar, och ge er världens bästa start på dagen. Mr Fantomen.

 

1. Alla personer du drömmer om har du sett på riktigt (tv kan också räknas hit). Det kan vara en vän, en os-idrottare eller ba en människa du mött på gatan, men som du då (trodde) att du inte lagt märke till.

2. Vissa drömmer fler mardrömmar än andra, och jag hör till den klubben. Dock drömmer man mindre mardrömmar ju äldre man blir, vilket gör att det inte känns så farligt att åldras.

3. Äter du sent på kvällen, hinner inte koppla av eller ser på något spännande på tv så är det en stor risk att du drömmer mardrömmar samma natt. Jag åt både sent, hann nog koppla av men såg på mycket spännande saker igår kväll – vilket kan ha orsakat nattens drömmar.

4. Du kan kontrollera dina mardrömmar. Istället för att ba springa ifrån monstret, så kan du välja att stanna och vända dig om, ba för att se vad som händer. Blir du riktigt duktig på att kontrollera mardrömmar så kan det bli riktigt roliga drömmar. Som inatt, då jag fick frågan vem jag hade bredvid mig i sängen, och jag såg tydligt i drömmen att det var en främling jag inte ville ha där. Tänk dig sjuksköterskorna från Silent Hill (googla inte om du snart ska sova). I alla fall så ville jag hellre ha en kattunge vid min sida, och vips hade jag en orange fluffig kattunge där.

5. Mardrömmarna vill dig bara väl. I alla fall fysiskt. Hjärnan får igång blodcirkulationen i ben och armar, vilket stärker kroppens återhämtning. Samtidigt mår stresshormoner, immunförsvaret och blodtrycket bra av mardrömmar.

 

Vill du undvika mardrömmar rekommenderar jag dig att se på såna här söta videos av Mr Fantomen.

 

 

Första filmen av Mr Fantomen som har idag nästan sjutusen visningar. 

 

 

I den här videon blir det lite romantiskt.


 

Den här får mig bara att längta till sommaren.

 

Kommentarer

 • Fredrica 27/02/2018 3:18pm (3 år sen)

  Det här är så intressant! Speciellt det där om att alla personer man drömmer om har man träffat på riktigt.

  • Caroline Eriksson 27/02/2018 3:20pm (3 år sen)

   Vad kul att du fann detta blogginlägg intressant :) Ja, på något sätt, omedvetet eller medvetet, så har man sett allt man drömmer om - eftersom det är minnen man kanske inte annars tänkt på. :)
   Dessutom är kanske inte drömmen i sig själv skrämmande, utan ens känslor man känner under tiden man drömmer. :)

Skriv en kommentar