bloggheader6

Måste livets bitar vara på plats för att bilda familj?

Skrivet av Caroline Eriksson 07.05.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

 

"Tänkte fråga om du skulle vilja dela med dig några tankar om att bilda familj - behöver ”livets alla bitar” falla på plats innan man försöker få barn? Ha ett bra jobb, god ekonomi, stort boende osv? Det är ju verkligen privata funderingar så jag förstås ifall du väljer att skippa detta. :) grattis igen!"

 


Behöver livets alla bitar falla på plats innan man försöker bilda familj?


Det korta svaret:

Nej.

 

Det långa svaret:

Jag anser att livet är i ständig förändring, och om man ska vänta på rätta stunden, ha allt på klart och planera minsta steg framåt, så hinner livet rusa ifrån en.


Nu råkade det sig att jag och Fredrik hunnit få fasta anställningar, en trygg ekonomi och byggt oss ett hem som är vårt att göra vad vi vill med. Vi har hunnit vara tillsammans i åtta år denna månad (!!) och känner varandra in och ut. Han är min bästa vän, och jag är tacksam att det är han jag gör denna resa med.

Men det betyder inte att det ena sättet skulle vara bättre än det andra, eller att alla livets bitar hunnit falla på plats.

Att bara för att du har arbete och hus så betyder det inte att alla pusselbitar är på plats. Alla värderar vi olika här i livet.

 
Däremot kan det anses som en stor trygghet i att ha arbete som ger en en stadig ekonomi, och ett hem man inte behöver vara rädd att flytta ifrån,

men det är väl det enda.

 

 

Sen har boende och ekonomi en ganska liten del i vad som gör en människa lycklig. Visst, livet kanske blir lättare på vissa plan med pengar, men det viktigaste av allt är trygghet, glädje och kärlek.

 
Och det har vi massor av.

 

caroline.5.5.2019 3

Ps. Så här schnajdig såg jag igår, efter att ha lockat håret och lagt smink på mitt ansikte.

Vill du ha en daglig uppdatering av mig så rekommenderar jag att följa mig på instagram, carloine heter jag där, eftersom det inte kräver så mycket från mig att göra ett litet filmklipp bland mina stories. He va ba he ja vila säg.

 

Kommentarer

  • Christina 07/05/2019 8:06pm (4 år sen)

    Jag tror också att en del fasta byggbitar som innehåller trygghet och rutiner behövs. Dessa kan ju hittas i ett eget boende, jobb som tryggar ekonomin mm. Åtminstone för vår del var det nog tryggheten och rutinerna som gjorde att kroppen och hjärnan kunde slappna av och detta ledde nog till att jag kunde bli gravid.

  • Sandra 07/05/2019 10:31pm (4 år sen)

    Tack för ditt inlägg!!
    Frågade pga min egen situation med sambo som studerar ännu och jag själv som just blivit klar ”utbildad” och är inom ett yrke där man får avtal för ett år i gången i flera år innan man får fast anställning.. därför känns det inte riktigt som det är läge ännu att börja bilda familj trots att jag gärna skulle vilja ha barn inom en snar framtid.. intressant att få höra andras tankar om detta! :)

    Håller med om att kärlek, glädje och trygghet är viktigast!

Skriv en kommentar