Menskoppar från Viktor & Vilma

måndag 11 juli 2016 - 00:00 | 17 Kommentarer

Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Viktor & Vilma
***

 

Såg fram emot att få min mens den här månaden. Varför? Jo, för jag skulle få testa menskoppar från Viktor & Vilma. Börjar bli en veteran med menskoppar, men eftersom de håller så länge så har jag inte testat på fler än en. Nu blev det ändring på det.

 

carroviktorvilma

 

Viktor & Vilma  är en  intimbutik  på nätet som grundades 2013 i Närpes. Du hittar allt från sexleksaker, glidmedel, kondomer och menskoppar. Alla produkter är certifierade för den europeiska marknaden och är fria från hormonstörande ftalater och parabener. Man behöver alltså inte vara rädd för att använda produkterna.
Grundpelarna för företaget är sexuell hälsa, trygghet och sexuellt välbefinnande. Varje produkt har bra information på sidan och med vissa produkter får du en liten ”handbok” hur du använder produkten på bästa sätt.
Har du frågor om produkterna så är det lätt att få kontakt med företaget via chattrutan på hemsidan. Annars finns den superroliga ”Intimakademin” där du får svar på många frågor. Till exempel hur du väljer din första dildo eller tränar upp bäckenbotten.

 

 

"Genom att sälja bra produkter och sprida bra information tror vi att vi kan hjälpa folk att trivas med sina kroppar, sina förhållande och därmed bidra till en bättre vardag för folket."

Citat från Viktor & Vilmas hemsida.

 

MenskoppCarro2

 

Först och främst: leveransen är extremt snabb! På en dag var menskopparna hemma, i en diskret låda med vackert innehåll. Förutom att de satsar på funktion och säkerhet, är också utseendet attraktivt. Menskoppen fanns inne i en vacker förpackning och hade med en liten handbok som visar hur man använder den. Med får man en påse att förvara menskoppen i. Menskoppen  Evelina  var len och snäppet gulligare än min första. ”Piggen” som går att klippa bort var mjuk och rörlig. Jag kände inget behov av att klippa bort piggen.

 

Menskoppviktorvilma1

 

Eftersom jag vill att alla ska få en lika positiv upplevelse med menskoppen, som jag hade första gången, så har jag gjort en storleksguide längre ner. 

 

Det finns så många argument varför man ska använda menskopp och här räknar jag upp några.
Förutom att den är miljövänlig och prima för plånboken, för menskoppens livstid är tio år, så har den förändrat mitt menstruerande liv. Underlivet tackar mig idag för menskoppen, eftersom den inte torkar ut slemhinnorna eller samlar in vätska som ska vara i underlivet. Eftersom  blod  börjar lukta först i kontakt med syre, slipper man  illaluktande  mensskydd.
Menskoppen känns ingenstans och eftersom man (beroende på hur mycket du blöder) bara behöver tömma den 1-2 gånger per dag så är det  lätt att man glömmer bort  att man har mens. Det trodde jag aldrig var möjligt förr.
Har blivit mer i  kontakt  med min kropp och har mer förståelse hur jag fungerar. Vet vilka dagar under  mensen  och tider under dygnet jag blöder som mest.

 

Menskoppviktorvilma

 

Jag var mest nyfiken att pröva på storlek 1 av menskoppen, eftersom jag bara använt storlek 2. Kom fram till att de mest rikliga dagarna så fungerade inte storlek 1 för mig. Dock fungerar menskopp 1 perfekt för mig i väntan på mens, under natten och de sista dagarna av mensen.
Men räds inte! Det är inte menskoppens fel att det läckte och det är inte hela världen för att man färgar av sig lite eller får en orsak att kasta fula trosor. Jag hade mindre mensvärk än vanligt. Grät inte eller trodde jag skulle dö, och misstänker det beror på att menskoppen var lite mindre? Men för att hjälpa framtida menskoppsanvändare har jag gjort en liten storleksguide.

 

 

Carros storleksguide till menskoppen:

Först och främst: alla är vi skapta på olika sätt. En livmoderhals kan vara låg medan den andra gömmer sig nästan. Placeringen ändras också under menscykeln, så bara för att den är hög under icke-mensturerande dagar så kan den vara låg under mensen – och vice versa. Bara för att menskopp 2 passar mig bäst så kan 1 vara din optimala kopp, beroende på hur du är konstruerad.

 

Inte haft samlag: 1
Ung kvinna / tonåring: 1
Ung kvinna / tonåring som har fött barn: 2 (eller 1)
Vuxen (20+) har fött eller inte fött barn: 2 (eller 1)
Måttlig mens (behöver inte byta mensskydd ofta eller blöder lite åt gången): 1
Riklig mens (behöver byta mensskydd flera gånger per dag): 2
Kort slida: 1
Känslig urinblåsa: 1
Stark bäckenbottensmuskulatur: 1 (eller 2)

 

Slappna av. Känn ingen stress att få det att fungera på första försöket! Även om det gjorde det för mig så kan det krävas några menser att få den att sitta perfekt. Under tiden kan du använda t.ex trosskydd om du är nybörjare och känner dig osäker, innan du blivit vän med menskoppen.

 

 

Prima erbjudande till er!

Köper du nu en menskopp får du på köpet vattenbaserat glidmedel med jordgubbssmak!

Kampanjen är i kraft till 31.7.2016!

 

MenskoppCarro1

Man kan också balansera menskoppar och vattenbaserat glidmedel. Och jo, det smakar jordgubb. Jag testade. ;-)

17

Kommentarer

 • rebecka

  11.07.2016 09:33 (3 år sen)

  Jag köpte samma kopp för någon vecka sen och aah den revolutionerade ju hela halva mitt liv! Funkade perfekt från första gången, inga problem alls.

  • Caroline Eriksson

   11.07.2016 10:25 (3 år sen)

   Välkommen i menskoppklubben! Mycket handlar nog om storleken och att man får den att sitta rätt (alltså att man vågar känna efter att den sitter) för att slippa läckage.
   Menskoppen är så bäst! Så skönt att slippa bry sig om tamponger, bindor eller mensen i överlag: när man har menskoppen alltid redo hemma. :)


 • Lenita

  11.07.2016 11:47 (3 år sen)

  Jag köpte en menskopp från apoteket lunette tror ja tog storleken för de som fött barn men upplever att den är svår att få in och får ja in den känns det inte alls bra, den skaver och sitter illa. Klippte av den där tappen eller vad man ska kalla det men det känns ändå som att jag inte får in den tillräckligt långt :(

  • Caroline Eriksson

   11.07.2016 11:56 (3 år sen)

   En menskopp ska inte sitta lika långt inne, som en tampong ska, men inte heller för långt ner. Se till att vika den på det sätt som du känner är bäst att få in den på, vät den kanske lite med vatten före om det är torrheten som är problem och känn runt menskoppen att den vecklat ut sig. En menskopp ska inte kännas eller skava.

   Min första var en Lunette strl 2 och jag har som sagt aldrig haft problem med den, men det är bog pga strl 2 (oberoende märke) passar mitt underliv och den rikliga mensen,

   Finns flera vilder på google som visar, men på den här sidan finns en bild om ungefär hur den ska sitta.
   http://menstrualcupreviews.net/miacup-review/

   Hoppas detta svar hjälpte dig :-)

   • Caroline Eriksson

    11.07.2016 11:57 (3 år sen)

    Oj jestas vilka stavfel det blev i mitt svar då jag skriver från en ipad, haha.


 • Cecilia

  11.07.2016 12:46 (3 år sen)

  När jag börjde med menskopp och kämpade i början med att få in den (haha en gång hamnade den t.o.m uppåner i snippan) då kom jag på idén att använda kokosolja för mera glid! Superbra i början om man är ovan. Numera går det hur enkelt som helst ovh jag glömmer precis som du bort att jag har mens! Hallelujah, jag är helt frälst! Mera koppar åt kvinnorna liksom :)

  • Caroline Eriksson

   11.07.2016 12:54 (3 år sen)

   Hahaha, förlåt att jag fnissar men HUR lyckas man få menskoppen upp och ner i snippan? :'D Roligaste jag läst.
   Och ja, menskoppen är för många en frälsare. Tycker de (typ staten) borde ge en menskopp, gratis, till varje livmoderbärare :)

   • Cecilia

    11.07.2016 12:59 (3 år sen)

    Tillåtet att fnissa :'D
    Ja det om något skulle vara en bra idé att alla skulle få en första gratis! När jag gick i lågstadiet och informerades av skolsköterskan om blommor å bin å mens å sånt så fick vi alla ett startkit med olika sorters bindor och tamponger. Det kunde dom byta ut mot menskoppar :)

    • Caroline Eriksson

     11.07.2016 13:01 (3 år sen)

     Haha bra, för din kommentar gjorde min dag :D
     Men eller hur? Bindor och tamponger är fulla av kemikalier och inte så hygieniska. Menskoppen är ju billig och miljövänlig. I love it!


 • Pernilla

  11.07.2016 12:56 (3 år sen)

  hallelujah för menskopp!!! inte läkt o som du skriver "glömmer bort" att jag har mens nu som då :D kanske dags att köpa en ny då det är så bra erbjudande ;)

  • Caroline Eriksson

   11.07.2016 12:58 (3 år sen)

   Man kan inte ha för mycket menskoppar ;) när man använder en så tvättar man den andra ;) Glidmedel kan också vara bra att ha ibland.


 • Jennifer

  11.07.2016 20:30 (3 år sen)

  Har länge tänkt på att köpa en och tack vare ditt inlägg tog jag tag i saken! En fråga, hur rengör du den?

  • Caroline Eriksson

   12.07.2016 10:57 (3 år sen)

   Tack för din kommentar! :-)
   Jag har svarat på din fråga här: http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/caroline/knipovningar-och-lackage


 • mm

  11.07.2016 21:58 (3 år sen)

  Men vad gör jag för fel då det läcker? Jag har strl 2 då jag har fött barn och rätt riklig blödning i början. Jag tycker jag har testat alla placeringar men den läcker ändå. Dessutom känner jag av när det kommer blod i koppen och varje gång är jag rädd att det läcker.. har jag fel storlek? Du verkar veta en hel del så jag frågar dej. xD

  • Caroline Eriksson

   12.07.2016 10:58 (3 år sen)

   Tack för din kommentar! :-)
   Jag har svarat på din fråga här: http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/caroline/knipovningar-och-lackage


 • LillMorran

  12.07.2016 06:38 (3 år sen)

  Har du menskoppen också under natten, och det har varit ok? :)

  • Caroline Eriksson

   12.07.2016 11:00 (3 år sen)

   Ja kyllä. Menskoppen kan du med gott samvete ha dygnet runt, så långe du kommer ihåg att tömma den. Menskoppen kan du till och med ha i väntan på mens, eftersom den inte torkar ut slemhinnorna. :-)
   Enda gången jag läckt var nu då jag hade storlek 1 och fick ett ordentligt flow av mens. Då hann jag inte till wc för att tömma den. :-)


Skriv kommentar