blogghedaear

Mental jävla istid.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.05.2018 | 2 Kommentarer

Jag berättade om min första gång då jag beställde efter något på internet, vilket var fem tuffa timmar av ångest.

Idag ska du få höra om min första epostadress.

 

Historien utspelar under min tid som ung tonåring i högstadiet. Jag var som alla andra: ung och missförstådd, och på min ryggsäck ritade jag namnet på alla artister som spelade i min bärbara cd-spelare. Allt från Kent till Ebba Grön.

Och det är det sistnämnda som blev min inspiration för min epostadress. På den här tiden hade jag inte så stor nytta av att ha en epostadress, förutom att kanske starta upp något konto på "bilddagboken" eller annan valfri sajt, och tänkte att min favoritlåt av Ebba Grön skulle bli lagom unik och något jag kunde minnas.

 

Så min första epostadress var ”Mental jävla istid”.

 

Problemet var bara att jag hade kvar den längre än jag tänkt, och den här historien slutar där den förra började. Som nyutexaminerad medieassistent behövde jag anmäla mig arbetslös, och när kvinnan vid arbetskraftsbyrån frågade om min epostadress, viskade jag halvt fram:

”mental javla istid”, samtidigt som jag tittade ner i famnen och tänkte vad jag egentligen säger till denna viktiga kvinna.

”Va?” frågade hon mig, och såg på mig som om hon hört fel. Efter andra viskningen och andra ”Va?”, sa jag tydligt:

”Mental Jävla Istid, utan prickar på Ä!” och kvinnan kommenterade inget mer.

 

Och detta var samtidigt historien om när jag bytte epostadress, eftersom det var första och sista gången jag ville uppleva denna intressanta situation.

 

Kommentarer

  • Fredrica 28/05/2018 11:48am (3 år sen)

    Haha, jag har en lite liknande historia med min hotmailadress. Hade något gammalt smeknamn och sen skulle min arbetsgivare till ett sommarjobb skicka mejl åt mig och behövde min adress. Vi kan säga att jag var glad åt min nya ÅA-adress som har fick när jag började studera samma år. Nu har jag en gmail med förnamn och efternamn, som är praktisk bara sändaren kan stava mitt förnamn rätt :D

  • Sandra Neuman 28/05/2018 10:43pm (3 år sen)

    Haha! Ja det var sannerligen en unik mailadress! Ibland behöver jag kunders mailadress för att kunna fakturera och det är intressant hur krångliga en del är (speciellt att höra rätt i telefon).

Skriv en kommentar