blogghedaear

Mer katter för fred på jorden?

Skrivet av Caroline Eriksson 25.10.2017 | 2 Kommentarer

Vet att jag inte bara en gång varit lejd Posten, men alltid har jag varit noga att påpeka att det är inte postiljonerna som ska ha riset. Det är ju deras chefer och chefernas chefer (och deras chefer) som gör att man funderar hur ett företag sköts. Men ändå är det, som i många yrken, de som är längst ner som får höra klagomålen. Tyvärr.

 

Igår var jag i alla fall bara glad och tacksam, och vill hylla den postiljon jag fick möta.

 

Under förmiddagen ringde en okänd nummer till mig, och jag förstod att det kunde handla om en hemleverans av vårt köksbord och stolar. Personen i telefonen talade endast finska, och jag svarade tillbaka på finska. Börjar som bli van nu och orkar inte kämpa på eget modersmål, när det bara handlar om en hemleverans.

 

På eftermiddagen körde Postens stora lastbil in på vårt bostadsområde och hittade mellan radhusen till vår dörr.

Postiljonen såg halvt skräckslagen ut när han såg Mr Fantomen som tittade yrvaket på honom i dörröppningen.

”Katten kommer väl inte ut?” frågade han, medan jag sa att katten får fara ut om han vill. Postiljonen verkade ändå väldigt orolig för katten, och jag funderade en stund om han hade fobi för katter. Tills det kom fram att han själv hade två katter, och är lika crazy cat man som jag är lady.

 

Jag fick höra om hans Helmer och Elvis, och ju mer vi pratade ju mer försökte postiljonen tala svenska med mig, samtidigt som han ursäktade sig att han inte kan svenska så bra. Jag tackade för att han försökte och sa att han var duktig. Vi skrattade över alla pafflådor, som mina katter vid det här tillfället var förtrollade av, och att det är onödigt att köpa dyra leksaker till katter. Det enda som behövs är en paffilaatikko.

 

 

Detta fick mig att tänka att kanske man inte ska vara så rädd att försöka möta varandra här i livet. Fastän man kanske inte alltid är på samma plats, eller ens talar samma språk. För mitt i allt har man katter gemensamt.

 

Tänk om det enda vi behöver för att få fred på jorden är katter?

 

IMG 9110 1

 

Med Fantomens min så kan jag ändå förstå att man skulle bli lite förskräckt av honom. Men han är snäll. 

Kommentarer

Skriv en kommentar