bloggheader6

Mer tankar om det här med barn, och så en video på min badande höna.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.02.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

När jag fick mejlet om att kvinnan bakom texten ”ofrivilligt barnlös” ville gästblogga, var jag så glad att någon annan kunde ta ordet för en stund. Att sätta ord på det jag tidigare skrivit om, och velat nämna igen. Men med rädslan för att kanske trampa någon på tårna, ge förhoppningar eller låta andra (utan att veta vem) komma allt för nära, så har jag låtit bli.

 
Första gången jag nämnde på min blogg att någon frågat när och om jag och Fredrik kommer att skaffa barn, var jag tjugofyra år. Så ung, och redan pressad av allmänheten att "skaffa barn".

Så här skrev jag då i min blogg:

 

”.. //.. om det vore så att jag och kärleken faktiskt försökte att göra mig gravid, och jag hade fem missfall i bagaget och år av prövningar så skulle jag vara ganska slut och trött att ständigt få höra NÄR vi ska skaffa barn.

 

Men det är ju inte sånt man pratar om. Missfall och hur svårt det kan vara att bli gravid, när det är det enda man vill.”

 


Det verkar som att människor inte lär sig. Eller glömmer så lätt. Glömmer att den mening man har i livet, inte behöver vara någon annans mening. Att de vägar vi går inte ens kommer att korsa andras. Att vi alla hanterar livet på olika sätt. Att vi alla har egna mål, drömmar och förutsättningar,

och att vissa saker är bättre att lämna ofrågad.

 
Det betyder inte att vi ska sluta lyssna och lära av varandra.

 

 

 

För att lätta lite på stämningen här på bloggen, så vill jag visa vad jag gjorde igår kväll. Min fina dvärgkochin Helmi, som jag kläckt fram själv, har smutsat ner sig igen. Inte alltid lätt när man har mer fjädrar än en samba-dansare att hålla koll på.


Helmi fick komma in i huset (förstår ännu inte hur Fredrik inte ens rörde en min första gången hon fick komma in) och så hade vi än en gång SPA, med bubbelbad och hårfönen att torka upp fjädrarna. Hon njöt för fulla muggar, och jag njöt av att få vara i nuet och verkligen ta hand om min höna.

Vill du se när sånt här händer med detsamma så kan du följa mig på instagram, carloine heter jag där.  

 

Nu önskar jag dig en helt underbar dag. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar