bloggheader6

Min första intervju någonsin.

Skrivet av Caroline Eriksson 06.12.2017 | 0 Kommentarer

Jag hade egentligen tänkt visa er ett tidningsurklipp där man kan se en liten flicka, med blont hår som var så långt att hon kunde sitta på det, som stod tillsammans med ett femtiotal andra ungar och viftade med Finland flagga. Det var 1997 (eller tidigt 1998), vinter och president Martti Ahtisaari körde runt i Jakobstad och det var riktigt högtidligt. Jag var en av de där femtiotals ungarna, och när jag kom hem ritade jag en bild av en gubbe och en kvinna i min dagbok och skrev ”Martti Ahtisaari och hans fru”.

 

Men jag hittade varken någon gammal dagbok och inte heller något tidningsurklipp från Jakobstads tidning, som det hette på den tiden. Istället fann jag det som hände tidigare under året, när det fortfarande var sommar och jag ännu inte hade en aning om att jag skulle få se en skymt av finlands president.

 

Min första intervju någonsin.

 

Jag var och hälsade på släkten till Åland och var med i simskolan, trots att jag redan kunde simma. Men det var ju roligt och man fick lära känna andra barn, samtidigt som man blev lokalkändis för en dag. För tydligen gjorde Ålandstidningen ett reportage, och jag var inte blyg utan svarade på deras frågor.

 

minforstaintervju 1

Lägg märke till den härliga gluggen när jag tappat mina framtänder, som jag visar upp stolt.

 

"Varför  är  det  bra  att  kunna  klädsim?

- Om någon katt, hund, människa eller bebis håller på att drunkna måste man kunna hoppa i och rädda, förklarar Caroline."

 

Efter de kloka orden så spurtade jag tydligen raka vägen ner till vattnet. Men jag tror på riktigt att sexåriga Caroline hade hoppat i havet för att rädda vem som helst, för vid den åldern bryr man sig inte om det man säger är politiskt korrekt eller riktigt utfunderat. Man talar fortfarande från hjärtat.

 

minforstaintervju 2

 

Det var så pass kloka ord att de valde att göra det till inledningen på artikeln. :'D

 

Så ja. Jag har sett presidenten och hans fru, och jag har fått femton minuter kändisskap på Åland.

Hoppas ni får en alldeles förträfflig dag. Puss och kram.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar