blogghedaear

Min nya passion

Skrivet av Caroline Eriksson 19.02.2017 | 1 Kommentarer

Jag valde inte bildkonst som tillval i högstadiet, utan uttryckte min kreativitet genom foto och text istället. Det här med att måla har aldrig varit en stor passion för mig. Tänkte att jag inte var tillräckligt duktig. Inte som mina vänner i alla fall, som faktiskt valde bildkonst som tillval. Som målade stora vackra tavlor, som än idag hänger på väggarna.

 

Felet låg inte i att jag ”inte kunde” eller ”var tillräckligt bra”. Felet var inte att jag ritade flickor som skalliga, som jag fick höra i dagis. Bara för att jag inte ritade hårstrån närmast nacken. Helt onödigt hur jag ens orkar minnas en sån dum kommentar, kan jag tänka idag.

Felet var att hur jag jämförde mig andra, och kanske just därför var det lika bra att jag valde andra sätt att uttrycka mig på. Man ska inte jämföra sig med andra. Speciellt inte när det kommer till utseende eller sätt att uttrycka sin kreativitet på. 

 

Hela helgen har jag målat, målat och målat lite till. Glömt bort tid och rum, då jag suttit vid köksbordet och lekt med färger. Upptäckt vilken lycka och ro jag känner då jag får skapa något. Hur spännande det är att inte veta hur något blir, men att det blir bra ändå. Eller så skruttar man ba ihop pappret och börjar om från början.

Huvudsaken är att man gör något man tycker om. Jag är tydligen en konstnärssjäl som tycker om att fota, måla och uttrycka mig via text och sång. 

Jag behöver och hittar sätt att uttrycka mig på. För det var inte förrän i fredags som jag riktigt förstod hur mycket jag tycker om att måla.

 

De kommande dagarna kommer ni att få se mina konstverk, även om det känns väldigt naket att visa något man har målat.

 

IMG 3130
På bild ser du min hjälpreda, Mr Fantomen, och min första tavla som där är halvfärdig.

 

Kommentarer

  • Marion 19/02/2017 10:48pm (4 år sen)

    Jag kommer också att dela med mig av teckningar, som är skapade under negativa känslostormar, på min blogg. Tror inte jag gjort det förr så får se vad det för med sig...

Skriv en kommentar