bloggheader6

Min utveckling under ett år.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.09.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

För ett år sen när jag skulle fylla 27 år önskade jag mig en sak av Fredrik; en "riktig" bullet journal av märket Leuchtturm1917. Det var den boken alla på youtube hade, och trots att mitt rutiga häfte fungerat fint som bujo tidigare, var det den där boken jag drömde om.


Så när jag fyllde år så fick jag ett paket, raka vägen från Tyskland. Fredrik hade köpt mig en bullet journal med prickiga blad, i en vacker orange färg. Jag var så inspirerad att få fylla i alla sidor, låta kreativiteten flöda och få bättre koll på mitt liv.

Nu var det dags att köpa en ny bok (inte LT1917 denna gång) eftersom min gamla är så välanvänd att den håller på att gå sönder, och de sista tomma sidorna inte kommer att räcka året ut. Så för att ta farväl av min gamla bujo så tänker jag nu tar dig igenom året som varit i min bullet journal.


1year bujo bullet journal 1

Förra årets födelsedagspresent var denna vackra bullet journal,
med årets födelsedagsbukett.


Idag är det ett år sen jag fyllde i mina första sidor i boken, och vilken resa det har varit! Jag har fått utveckla mig själv och min kreativa sida så otroligt mycket under detta år, och jag märker själv av mina framsteg.


Kommer inte att klaga på någon av mina designer, eftersom jag inte ser någon vits i att tycka illa om något man en gång i tiden varit så otroligt stolt över. Istället ska jag njuta av att se vad jag har gjort under året och den process jag varit igenom för att vara här idag.


1year bujo bullet journal 2

Årsvy för att hålla koll på event i framtiden.


Jag hade blivit erbjuden att hålla en kurs om Bullet Journal denna höst, men tog mitt förnuft tillfånga och insåg att jag kan inte göra allt här i världen och fortfarande orka med mig själv. Med hjälp av bloggen kan jag ju istället lära ut så många fler, gratis dessutom! Så nu när jag planerar min nya bullet journal kommer jag absolut visa bilder från den.


Till exempel de sidor som visar en blick över året ser annorlunda ut i min nya bujo. I min förra, den du ser på bild, så hade jag valt att göra på det här sättet. På de här sidorna skriver jag upp om någon fyller år, när jag har semester eller annat som sker längre in i framtiden.


1year bujo bullet journal 3

Den värdefullaste sidan i min bullet journal.


Jag kommer ju inte att kasta någon av mina bullet journal's, eftersom de är så mycket mer än bara en kalender. De är en dagbok och mina konstverk inom en och samma pärm. De här sidorna kommer jag speciellt att vilja ha kvar och se tillbaka till i många år framöver.  

Sidorna där jag höll koll på vår process i husbygget.


Här skrev jag upp en checklista på saker som ännu behövdes göra. Jag höll koll på vilka väggar vi målat, vilka rum som hade takpanel och till sist skulle alla punkter vara checkade och huset vara klart.


1year bujo bullet journal 4

Den alla första veckovyn jag gjorde.


Detta var mina allra första veckodesign i min bullet journal. Eftersom en Leuchtturm 1917 är rätt så dyr, minns jag fortfarande hur otroligt nervös jag var för att skriva i den. Jag var liksom så rädd för att misslyckas, och hamnade i den där fällan som många göra när de börjar med en bujo. 


Man tror att allt måste vara så himla perfekt,

när det egentligen bara handlar om att hitta ett system som gör livet lite lättare för dig.


En bullet journal ska ju inte ta upp massor av tid och energi av dig, för då gör du det fel. Det ska ju vara lätt och roligt. Är det något som min bujo har lärt mig så är det att släppa lite av perfektionisten inom mig, och våga ha lite roligare och testa på nya saker och ting.


1year bujo bullet journal 5

Min allra första månadsvy som tog mig utanför komfortzonen.


Min första månadsvy kom passligt till oktober-månad och jag ville testa på ett tema som passade till. Jag har ju tidigare nämnt att när det kommer till att måla och rita så har jag inte vågat. Mest för att jag kanske varit så rädd för att misslyckas och vara dålig på det, när ingen sist och slutligen är en Picasso när de börjar.

Men man måste ju börja någonstans, och det här var det som fick mig att vilja börja rita mer och utvecklas inom konsten.


1year bujo bullet journal 6
Min bullet journal lärde mig hur roligt det är att rita.


Det resulterade i att jag veckan efter vågade mig på att rita en drömfångare. Jag satt vid köksbordet i lägenheten vi bodde i och ritade medan jag hade det så roligt. Jag var så otroligt stolt över slutresultatet och bläddrade länge tillbaka till denna sida för att påminnas om hur roligt det var.


1year bujo bullet journal 7

Yogaövningen jag aldrig gjorde klart.


Den här designen ritade jag på betonggolvet i vårt hus, medan vi byggde. Jag hade väl tråkigt och ville inte bygga för tillfället, så istället ritade jag upp en 30 dagars utmaning med yoga.

Som du ser så gjorde jag inte allt. 


Jag jobbade natt, fick mensvärk, var trött och bara tanken på att göra något i trettio dagar i sträck lät som en jäkligt lång tid.


Däremot har jag bläddrat tillbaka till denna sida många gånger när jag velat göra en viss yogaövning, bara att jag inte fyller i rutorna längre.


1year bujo bullet journal 8

En så otroligt fin design.


Under det här året har jag testat på så många olika sätt att hålla koll på mitt liv, och vissa perioder skriver jag mer medan jag andra skriver mindre. Den här veckan ser jag att vi bodde i huset, eftersom vi hade sophämtning den tisdagen (en gång per månad hämtas soporna) och jag var till Jakobstad med kompis + barn för att shoppa på loppis och umgås med mamma.


Jag tycker om att göra "att göra"-punkter, samtidigt som jag skriver en kort kommentar om hur dagen har varit. Lite som en dagbok, utan de mest privata tankarna.


1year bujo bullet journal 9

Vacker och elegant blomma som är enkel att göra själv.


Jag hade en vision om att fortsätta göra dessa vackra blommor, men inte kort därefter tog jag semester, byggde hönshus, skaffade kycklingar och glömde bort min bullet journal i en månad.

Det är det fina med bullet journal: man kan låta den stå länge, för att sedan börja på en ny tom sidan. Man kan göra precis vad man vill, och det finns inga regler att följa.


Här hittar du blogginlägget om hur du gör dina egna DIY blommor.


1year bujo bullet journal 10

Denna veckas design, med en dutch door.


Och den sista sidan man kommer att se i min bullet journal är den här; denna veckas design. Nu har jag funnit charmen i "dutch door" och vågar rita mycket större och avancerade saker.


Att se min utveckling under ett år i min bullet journal är så roligt och värdefullt.


Jag längtar så tills du får se min nya bullet journal!

Vill du se fler bilder från min bullet journal så har den en helt egen kategori! Bara att söka upp "Bullet Journal" bland mina kategorier.


Kommentarer

  • Ida-Marie 28/09/2018 4:55pm (5 år sen)

    Åh, så intressant å se!! Måst säga att de verkar som ett riktigt bra sätt att få lite utlopp för kreativiteten :)

    • Caroline Eriksson 28/09/2018 5:07pm (5 år sen)

      Åh tack så hjärtligt mycket! :) Jag har ju testat på så måmga olika kalendrar, både i pappers och elektroniskt format, tidigare men inget som fungerat så bra som bujo :)

Skriv en kommentar