blogghedaear

Mina nyårslöften, hur gick det?

Skrivet av Caroline Eriksson 31.12.2018 | 0 Kommentarer

Det här är årets sista dag. Herregud. Vart har året tagit vägen? Vart har året tagit vägen med mig? Det känns ju bara som igår då jag satte upp fyra olika mål för året, lite som ett nyårslöfte.

Nu ska jag ta med dig på en återblick till de löften jag då gav mig själv, och se hur det egentligen gick.

 


Vara mer social och närvarande med vänner och familj.

”Bjud me på kaffi” avslutade jag mina tankar och drömmar angående denna punkt, och hoppades på att år 2018 skulle bli ett år med mycket tid och möjligheter för gemenskap och nya vänner.

Bloggevents och en liten glimt av det där sociala livet som jag ser så många leva på sociala medier. Så hur gick det?

Jag gick på ett par bloggevents. Gjorde samarbeten som krävde att jag steg utanför min dörr och träffade människor. Var på fester. Ordnade fester. Umgicks med vänner och bjöd hela min familj till huset.
 

sevendays foodly 3

Från Sevendays årliga sommarfest vid Faros, jag och bästa Sandra.

 

Ändå var detta år inte fullt så socialt som jag hade först föreställt mig. Men i efterhand precis som jag ville ha det. Jag har så många gånger i år fått vara utanför min komfortzon och blivit så mycket lugnare och säkrare i mig själv, att jag inte behövt pusha mig själv mer än vad jag redan gjort för att känna mig nöjd.

 
Min önskan om att någon ska bjuda mig på kaffe står fortfarande öppen. Att lära känna nya människor och omge sig med god energi är alltid positivt.

 

Yoga mer. Minst... två gånger per vecka.

Mitt mål för 2018 var att damma av min tränings-bh och andas mer på mattan. Minst två gånger per vecka. Blev typ två gånger detta år.

 

resizedimage800533 IMG 1200

Då jag ännu var pepp på att yoga (läs: hade inte skaffat hönsen än).


Fotografera mer.

Här måste jag ge mig själv en klapp på axeln eftersom jag faktiskt har försökt fotografera mer detta år, och kameran har fått komma till användning mycket.

 

resizedimage8001200 faren.31.5.2018 7

Min absoluta favoritbild från sommaren. 


Mindre plast och skräp.

När jag och Fredrik flyttade till huset så fick vi ta och fundera hur vi ville göra med våra sopor och hur ofta sopbilen skulle hämta dem. En gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden? En gång i veckan var inget alternativ, och varannan vecka kändes ändå för tätt för två personer.

Mitt mål och det som fick igång mig var ju tanken på att dra ner på allt skräp, och bli mer medveten om vad man handlar. Så sophämtning en gång i månaden fick det bli.

 

Hur gick det?

Perfekt.


Förutom att vi har börjat köpa mindre av sånt som resulterar i skräp, så har vi även kunnat elda upp en stor del papper, hönsen har ätit matrester och på väg ner till byn finns ekopunkten dit vi samlat konserver och glas. En gång i månaden har sopbilen kört in på vår gård och tagit med det som vi inte kunnat göra oss av med på annat sätt, och jag är stolt över att vi lyckats klara oss så bra med att minimera våra sopor.

Nästa år kan vi förhoppningsvis få ner soporna ännu mer.

 


Gjorde du några nyårslöften,

och hur gick det?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar