Möts på samma väg.

tisdag 16 maj 2017 - 06:00 | 0 Kommentarer

Jag har bott fyra år nu på landet, och före det bodde jag.... herregud.. nästan sju år (??!!) ensam i Vasa. Hur är det ens möjligt? Nåja, det var inte någon ålderkris jag skulle komma fram till, utan det var något helt annat.

 

Typ hur fint det är på landet just nu. Jag vet inte hur ni har det i stan, men här är det fint. 

Träden har fått gröna knoppar, och jag har känslan av att det snabbt kommer att bli grönt och skönt.

 

Hade egentligen inte en så rolig start på gårdagen, men det gick snabbt om efter att jag intalat mig att inte ta åt mig av andras dåliga beteende. Den största lärdomen för mig denna vår, tydligen. 

Men dagen blev riktigt fin, ba jag kom mig iväg ut ur lägenheten. 

 

Den största skillnaden mellan stan och landet, för mig i alla fall, är hur man umgås med människor. I stan verkade det vara så komplicerat, och de flesta möten med människor var inbokade flera dagar på förhand. Här på landet träffas man ba. Utan några inbokade möten eller dyra kaffekoppar. Mitt i allt kör man ba hem till nån och knackar på dörren, eller så ba möter man varandra på samma väg man vandrar på.

Igår när jag gick utanför dörren hade jag ingen aning om att jag skulle 1. Få träffa vår blivande granne och deras barn, för en kort pratstund. 2. Möta min vän och hennes insjalade bebis, med världens häftigaste mössa, på min väg. 

 

Vi satt en bra stund på min soliga terrass, som känns som söderriket, och fortsatte sedan att umgås med en liten promenad. På en kort stund hann vi bearbeta många samtalsämnen, och jag kände mig fylld av ny härlig energi efteråt.

 

IMG 5350

 

Vi gick till fårhagen i närheten och tittade på lammen. De verkade inte ha några bekymmer i världen. Ja, förutom den där ena tackan som skulle bli klippt för att få sommarpäls. Hon höll nästan på att springa iväg med ägaren på ryggen. Det såg roligt ut. 

 

Så vad kom jag fram till igår? 

1. Landet är chill.

2. Någon annan kan inte, eller åtminstone ska inte, kunna ha makten över hur du känner dig. Visst kan det vara jobbigt om någon inte är så snäll, men är du awesome så ska du fortsätta vara det. 

3. Och om du ska ta åt dig av något, så är det fina ord folk säger åt dig. Eller en klapp på axeln, som kan betyda lika mycket som fina ord.

4. VÅGA ta emot kärlek. Jepp. 

 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.