bloggheader6

Mys med vildkatter

Skrivet av Caroline Eriksson 23.12.2015 | 1 Kommentarer

Igår kväll var jag och kärleken på besök till våra vänner. För tillfället har de tre vilda kattungar hos sig som de räddat. Jag kollade att det var en hona och två hanar. Kattungarna har det ganska lyx med flera matkoppar och tre lådor att göra sina behov i. Leksaker och ett helt eget rum att hitta tryggheten i.

 

Jag vet inte hur bekanta ni är med vildkatter och hur de kan bete sig. Vanligtvis får man ju inte tag i dem för att kunna hjälpa dem. Oftast gömmer de sig, och biter eller river om man kommer för nära.. men det här är tre kattungarna som är speciella, för de varken rev eller bet. En av dem var redan så tam att hon bara ville vara i famnen, medan hennes två bröder var lite blygare. Men som med allt, så har allting sin tid. 

 

En av dem hade inte vågat eller låtit någon hålla i honom, men igår kväll fick jag hålla i honom. Ni vet "mannen som talar med hundar"? Nu finns "kvinnan som talar med katter", jag!

 

IMG 8362

 

Kattungen närmast kameran är lilltjejen. Minst av alla men den som är mest tam. Hon ville bara vara i famnen. Men när man är så liten som hon är så glömmer man lätt att torka sig runt maten efter en god middag och därför är hon "lite" smutsig runt munnen.

Lillkillen bakom henne var den som ingen fått röra, tills igår kväll då han var länge i min famn. Han ser ut som Mr Fantomen när han var liten, bara att Mr Fantomen var ännu mer lurvig som en boll. 


IMG 8379

 

Lekfulla kattungar.


IMG 8382

 

Trött kattunge. Här liknar hon på Timon i "Timon och Pumba". ;-)

 

IMG 8383

Kommentarer

Skriv en kommentar