blogghedaear

NÄÄ HÖNI! Nej betyder nej.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.09.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Det som är värre än att inte få betjäning på eget modersmål, är banne mig de som inte kan ta ett nej. Du kanske är i en situation där någon vill sälja en viss produkt, frågar dig något men din magkänsla säger nej. Så du säger artigt  ”Nej, tack!”  för du har lärt dig att vara trevlig mot alla, men även sann mot dig själv.

 

Men det verkar inte gå fram. Istället blir du halvt dumförklarad varför du säger nej. Möts av härskarteknik i försök att ge dig dåligt samvete.  Man ska liksom inte behöva motivera varför man inte vill något.  Att säga nej är att respektera sig själv, och att acceptera ett nej är att respektera andra. Så varför är det så svårt för vissa att höra ordet ”nej”? Fick de alltid som de ville som barn, eller har de lärt sig under livet att ordet nej betyder egentligen något annat? Kanske hör de fel, och tror man säger "Hej hej hej"?

 

 

Amy Schumer var i Stockholm och hade show. Två minuter in i showen ropar en man åt henne att visa brösten. Det mest intelligenta man kan säga till en annan människa. Med detsamma lägger hon fokus på honom, diskuterar och förklarar att det inte är ett accepterat beteende. På det viset säger hon nej  (för du visste väl att man kan säga nej på flera sätt?).  Istället tar det inte länge innan han ropar något igen. Det slutade med att han fick ropa  ”Visa pattarna”  på parkeringen istället, för han kunde inte ta ett nej.

 

 

Mina katter förstår ett nej. Så varför är det så svårt för vissa personer att ta ett ”nej”?

 

* Nämner varken namn, företag eller situationer i denna text, för det här kan passa in till så många. Säger någon nej till till dig, acceptera det och gå vidare. Och du som säger "nej", ha absolut inte dåligt samvete över det. 

 

IMG 7181

Katten på bilden har ingenting med texten att göra, för hon förstår betydelsen i ordet "nej". Världens mysigaste katt dessutom.

Kommentarer

Skriv en kommentar