bloggheader6

Något väckte oss 02:00 inatt!

Skrivet av Caroline Eriksson 31.01.2019 | 1 Kommentarer

Vanligtvis brukar jag vakna av att Fredrik vill att jag ska svänga på mig, i hopp om att jag ska sluta snarka eller att han ska hinna somna innan jag drar igång med snarkandet igen. Inatt vaknade jag av att han sa något till mig, men reagerade på att det var längre än meningen ”sväng på dig”.


Vad det var Fredrik ville ha sagt var obegripligt, eftersom jag hade i öronproppar. Kanske inte det bästa att starta en konversation med någon som har öronproppar mitt i natten, men Fredrik verkade på hugget att tala och han fick en reaktion från mig.

”Va?”, sa jag yrvaket och tog ut en öronpropp.

”Någon katt är arg vid dörren” upprepade sig Fredrik, och jag steg upp ur sängen per automatik. För bara några nätter sen hade Fredrik sagt åt mig på morgonen att han hört nån av våra katter vara riktigt arg åt någonting mitt i natten, och jag hade tänkt att det bara var spöket eller någonting annat. Nu skulle jag ha en chans att se vad det var som väckte katterna och Fredrik mitt i natten.

 
Gick först till framdörren och muttrade att ”här är ju ingen katt”, tills jag insåg att vårt hus har fler än en dörr. Det som var den ”arga katten” var Mr Fantomen som satt vid terrassdörren.

 

fantomen.31.01.2019 01


Eftersom det här var prick två på natten så var det ganska mörkt, men jag kunde urskilja Fantomen som satt uppburrad och glodde ut genom glasdörren till terrassen. Han skrek som en katt som var fem före att attackera, och jag visste att vad det än var, så var det något eller någon på andra sidan glasdörren som hade skrämt upp katten ordentligt.

Han skrek trots att jag stod bredvid honom och han fortsatte att låta om sig när jag la på terrasslampan.


Ingenting.

 
Högst troligt är det en av de frassar som springer runt här i området, och som inte får ha lyxen att vara inomhus om nätterna, som har suttit och glott in i vårt hus som någon värre obehaglig typ. Och som högst troligt sprungit sin väg när den har sett mig yra på från dörr till dörr inatt.

Jag förstår att Fantomen blir arg av att ha typer som inte hör hemma här på gården.

 
Fantomen lugnade ner sig till sist efter att han insett att vad det än var som skrämde upp honom hade gått sin väg, och somnade sedan gott om. Spännande tider på landet.

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 01/02/2019 1:45pm (4 år sen)

    De vet nog de där katterna vad som är deras revir, och gud nåde den som trampar där och hen inte slipper ut och jaga bort! Kan tänka mig att Fantomen skickade iväg ett par fula tankar åt inkräktaren :P

Skriv en kommentar