bloggheader6

Några saker 2017 lärde mig.

Skrivet av Caroline Eriksson 11.12.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Det börjar så småningom närma sig ett slut på det här året, och jag är redo. Inte för att det har varit ett pissår igenom, men livet har verkligen haft sina stunder, på gott och ont. Det har varit som en berg och dalbana där man ena stunden skrattar så tårarna sprutar och den andra är livrädd. Sen lugnar allt ner sig, tack och lov, tills man är igång igen.

Vid min sida i karusellen har jag haft Fredrik, och allt som vi mött på vägen har bara fört oss närmre varann. Och det är jag evigt tacksam för. 

 

För en tid sen skrev jag att jag kommer att ta upp några saker jag lärt mig under 2017, och det här får bli början på något som kan bli flera delar. För om det är något som är säkert är att man lär sig av allt.

 

 

Du lär känna en person på djupet vid husbyggen och sorg.

Och det är ju lite sorgligt hur det just är sorg eller stora förändring som endera särar på människor eller svetsar dem närmre varann. Men kanske är det så att vid såna här situationer lär man sig hur man hanterar ens egna och andras känslor.

Man lär känna sig själv genom andra, och även om man inte alltid har samma åsikter eller hanterar situationer på samma sätt, så har jag lärt mig att man kan möta varandra ändå.

 

 

Njut av livet.

Den tid vi har på jorden är inte sådär fasligt lång. Tiden har ju en tendens att rusa iväg, och plötsligt funderar man vad som hände, vem man är och hur den där rynkan hamnade mitt emellan ögonbrynen. Dessutom vet man aldrig vad som kan hända, och det säger jag inte för att skrämmas. Det säger jag som en påminnelse att man ska då istället leva istället för att vänta på och vara rädd för det som kan  (aldrig)  hända.  När  det  är  nu  som  gäller.  Istället för att leva ett liv där jag begränsar mig själv, är rädd eller inte är tillfredsställd med det jag gör och de jag är med – tänker jag leva fullt ut.

 

Kanske betyder det att man är mer ensam,  eller om man vill se det med glaset halvfullt,  får mer plats för positiva energier i ens liv. Kanske betyder det att man får ta och flytta, byta jobb, vända upp och ner på sitt liv totalt – så länge man gör det för att nå det man verkligen vill ha i sitt liv. Balans, harmoni, kärlek och glädje.

 

 

Oönskade goda råd skapar stress hos mig.

Vare sig det har handlat om husbygge, hur man slutar röka, hur man äter sockerfritt, stressar mindre eller vad som helst – så är det alltid minst en person som ska komma med oönskade goda råd om hur jag ska leva mitt liv eller hantera mina känslor.

Jag förstår att det är med god tanke bakom människor gör så här, och jag har säkert gjort det själv. Men om jag nu har haft en panikattack och delar med mig av det. så är det det här som händer. Jag kan knappt arbeta, handla mat eller tapetsera vid huset innan någon säger: ”VILA! ANDAS! STRESSA INTE! GÖR INGET!". Och ibland undrar jag om den där panikattacken har skrämt andra mer än den gjorde mig? 

Jag vilar, stressar inte mentalt, måste göra något (annars blir jag rastlös) och andas – för annars skulle jag inte leva. 

 

Ber jag om råd, tar jag tacksamt emot råd. Vill du ändå känna dig som att du är till hjälp och stöd, fråga: ”Hur är det? Är det något jag kan hjälpa dig med?”. 

 

 

Jag kan mer än jag trodde.

Om ni visste vad rädslor har hindrat mig. Jag har haft så lätt att måla upp skräckscenarior i mitt huvud, som det ändå är 1/1000 chans att det skulle inträffa, men låtit det hindrat mig. Jag har inte vågat prova på nya saker, för tänkt om jag inte kan. Jag har varit rädd att gå på events, för tänk om jag får panik? Jag har varit rädd att använda mig av elverktyg, för tänk om jag mister ett eller två finger? Tänk om jag gör fel? Tänk om jag blir sjuk? Tänk om mina nära och kära blir sjuka? Tänk om?

 

Tänk om man skulle sluta tänk om, och bara göra. Går det inte som tänkt så är det bara att prova ett nytt sätt tills man finner något som passar en. Man behöver inte fixa och förbereda händelser som ännu inte hänt eller kommer att hända.

 

Tänk om man bara skulle njuta av det liv vi lever nu, sluta bry sig så hårt om vad andra tänker om en och mer fokusera på hur vi ser på och behandlar oss själva och andra? Livet är så kort att det gäller att göra det bästa av det, även om det inte alltid är stora saker och förändringar man gör.

Umgås med de du älskar, gör det du mår bra av och var snäll mot dig själv. För det är du värd. <3

 

12309994 10153553747128880 871357805455541617 o

För två år sen såg jag ut så här. Har även lärt mig att jag är fin i minriktiga hårfärg, så jag behöver inte bleka håret. 

 

 

Kommentarer

 • CorinneGrönholm 11/12/2017 11:54pm (6 år sen)

  Åh vilket bra inlägg! Känner mig också rätt redo att lämna år 2017 och ta ett stort kliv in i det nya året :)

  • Caroline Eriksson 12/12/2017 9:06am (6 år sen)

   Tack för kommentaren och kul att du gillade blogginlägget. :) 2018 ska bli ett superår! :)

 • Leena Sahlström 12/12/2017 11:20am (6 år sen)

  Ja, som min psykolog sagt till mig: "Det lönar sig inte att oroa sig i förväg, man kan bearbeta efteråt istället." Om behovet uppstår, vill säga.
  Hoppas du får ett riktigt gott nytt år!

Skriv en kommentar