bloggheader6

Nåjaaa, ÄNTLIGEN!

Skrivet av Caroline Eriksson 03.08.2017 | 0 Kommentarer

För exakt fyra månader sen körde två lastbilschaufförer över halva Österbotten med vårt hus. Det blev ju som en liten överraskning för oss, eftersom vi förväntade oss huset först dagen efter. Men telefonen fortsatte ringa till Fredrik, och jag pushade karln som aldrig svarar på okända numror att svara, och det var lastbilschauffören som ville veta hur har skulle köra den sista biten. Tur, annars hade väl stackarn kört genom Bofjärden.

 

Nu ser ju allt helt annorlunda ut, och jag är glad att jag dokumenterar nästan varje steg, för man glömmer så lätt.

 

Men det var inte det jag tänkte skriva om. Det jag tänkte berätta är att äntligen, ÄNTLIGEN, så börjar det ske något häftigt som el och färger i huset. Halleluja! Som jag har längtat.

 

2.8.2017 1

 

Det var ju egentligen tänkt att jag skulle städa igår i huset, men det är just då man hittar på annat att göra. Som typ, grundmåla.

 

Jag ska inte ens låtsas som att det här spacklandet och slipandet har varit det roligaste momentet i husbyggandet. Men Fredrik däremot har haft mer tålamod, och igår var flera väggar och rum redo för grundmål.

 

2.8.2017 2

 

Däremot är det här med att måla verkligen min grej. Började sakta men säkert i tvättrummet, där även bergvärmemaskinen och ventilationsmaskinen ska vara, så vi nu får upp ventilationsmaskinen så småningom.

 

Medan jag målade bullrade det för fulla muggar utomhus och det var sommarens första riktiga åskväder.

JAG ÄLSKAR BLIXTAR OCH DUNDER.

 

2.8.2017 3

 

Men det gick lite väl hastigt att måla där, så fick fortsätta i det blivande barnrummet. Alla rum har ju sett så små ut, då gipsskivorna är mörka. Men med lite vit färg så fick man plötsligt nya perspektiv och förstod att det är enorma rum vi har i huset. Högt till taket är det också!

Jestas.

 

2.8.2017 4

Så här snyggt grundmålade jag hela barnrummet.

 

På kvällen fick vi besök av elektrikern som började dra el. Fredrik hjälpte nog till lite, och stod inte bara och övervakade arbetet. :'D

 

Även om det alltid är roligt att se andra arbeta, var det en riktig fröjd att se elektrikern arbeta. Kablar drogs i taket över hela huset, och det gick snabbt. Dock är det hur mycket kablar som helst som ännu ska dras, så el-historien fortsätter en annan dag. Men jublar inombords över att det börja ske såna här saker i huset nu. 

 

Idag fortsätter jag att måla. Äntligen får jag den där ljusa tillvaron jag önskar, även i huset.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar