bloggheader6

När jag badade min höna

Skrivet av Caroline Eriksson 16.01.2019 | 0 Kommentarer

Nu ska du få se något som jag visste jag behövde göra en vacker dag, men som jag fasat för. Jag har tvättat min höna. Och inte vem som helst; utan den som är mest nervös och försiktig av sig.

 

Jag hade gärna tvättat Gullefjun eller någon annan som tycker om att bli hanterade. Då hade det ju varit hur enkelt som helst. Men nu är det så att det är Helmi, min gula dvärgkochin, som varit smutsig i baken och behövt sig ett bad. Runt kloaken har hon varit fin, men det har varit som om hon inte haft tillräckligt bra fart på och så har det lämnat en brunrand efter henne.

För att inte riskera att hon skulle bli sjuk eller att det till sist skulle bli för mycket bajs, så fick jag idag ta in henne för en tvätt.

 

helmi pa spa 1

helmi pa spa 2

Så skönt att bada.

 

Hade bävat för den här stunden, eftersom jag trodde Helmi skulle bli så stressad att hon skulle få en hjärtattack. Men endera var hon i så stor chock att hon inte kämpade emot, eller så visste hon att det som skulle ske bara var bra för henne, för första gången någonsin var hon stilla och nöjd i famnen. 

När vi kom in till huset tog jag henne med detsamma till mitt wc, och placerade henne i handfatet.

 

La ljummet vatten för henne att stå i, och istället för att flaxa eller flyga iväg, njöt hon för fulla muggar. Lutade bröstet mot handfatets kant, och lät mig tvätta henne ren.

 

helmi pa spa 3
Mys efter fotbadet.

 

Efter badet som gick över förväntan, och innan det var dags att få henne torr igen, hoppade hon upp på min axel och myste lite. 

 

helmi pa spa 4

helmi pa spa 5

Skönt att föna rumpan.

 

En våt höna är en.. inte så fin höna. Det är som att de små fluffiga fjädrarna bara blir till fem stora våta klimpar av fjädrar, och det är inte snyggt. Eftersom det är kallt utomhus behövde jag få Helmi torr på bästa och snabbaste sätt.

Det blev dags att ta fram hårfönen.

 

Även här trodde jag att hon skulle lägga sig ner och säga adjö, men den här hönan mådde som en prinsessa, och sakta men säkert blev Helmi fin igen.

 

helmi pa spa 6

helmi pa spa 7

Ren, fin och fluffig rumpa.

 

Efteråt fick hon en fluffig, ren och fin rumpa, och doftade dessutom gott. Jag kommer inte tveka nästa gång hönan behöver bada. Hon älskade ju det.

Det här var historien om när Helmi var på SPA.

 

 

ps. 1: Borde kanske ha tagit en förebild, men trodde på allvar att hönan skulle dö av stress innan jag ens testat på, så glömde bort det.

ps. 2: Alla katterna var inomhus när detta hände. De har tydligen slutat förvånas över mig, för alla var lugna och fina.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar