bloggheader6

När katten mötte kycklingarna för första gången (film).

Skrivet av Caroline Eriksson 08.07.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Om någon timme har jag varit hönsägare i ett dygn, och det blev lite ändringar i planerna. 

Istället för att komma hem med fem små kycklingar, som endast var ett par dagar gamla, så kom jag hem med 

tre kycklingar som var två dagar gamla, och två kycklingar som var tre veckor gamla.

 

Mest för att behålla husfriden hemma i hönshuset i Malax, men även för att jag föll pladask för två hönor som sprang runt på golvet med sina syskon. Det syntes tydligt vilka av de tre veckors kycklingarna som skulle bli tuppar, och bland alla så valde jag två vackra hönor som fick följa med oss hem.

Jag kommer att blogga mer om hur det första dygnet var, visa bilder och filmer på hur alla ser ut och allt sånt, men nu ska jag blogga om hur det gick när Mr Fantomen kom in i hönshuset.

 

 

Hade fått många fina råd om hur och när jag skulle introducera kycklingarna för katterna. Följde sist och slutligen mitt hjärta, och gjorde det redan igår kväll.

Fantomen var två gånger in i hönshuset. Första gången doftade han ba på kycklingarna och la sig sedan ner. Han var ärligt talat mer intresserad av pafflådan, eftersom han älskar pafflådor, men där fick han inte vara då det bor tre små kycklingar där. Då tröttnade han och ville gå ut.

 

Andra gången han kom in så doftade han igen på kycklingarna, men kunde sen inte bry sig mindre om dem, eftersom han hade mer fullt upp med att göra sig hemmastadd. När han började krafsa runt i halmen kom de äldre kycklingarna allt närmre honom, och sen la han sig ba ner för att mysa.

 

 

Och så stod kycklingarna och glodde på honom, medan han ba låg myste och njöt av livet.

Vem kunde tro att det var Fantomen som skulle lära kycklingarna var det är mysigt och varmt att vara? 

 

Jag tänker också att alla val vi gör här i livet, vare sig det handlar om att välja yrke, partner eller när man ska introducera katten för kycklingarna; så ska man följa sitt hjärta. 

 

20180707 232731

Mina ögon strålar av ren lycka. Igår var en av de bästa dagarna på länge.

 

Nu ska jag ut till hönshuset igen. Hoppas du får en alldeles underbar söndag.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar