bloggheader6

NEJ till djurtestat smink!

Skrivet av Caroline Eriksson 07.05.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Undrar du om sminket du stoppar på dina ögon har blivit testat på djur? Då är DEN HÄR listan bra att spara som bokmärke. Det är ganska lustigt, för jag har gått flera dagar och funderat på att blogga om det är "rätt" att använda smink som testast på djur eller som säljs i Kina, för det betyder automatisk att alla smink ändå testas på djur där. Även om företag menar att de inte gör det. Och så bloggar Julia om just denna fråga. 

 

kossa

 

Jag är inte vegan eller ens i närheten att vara vegetarian. Mest för att jag känner några av de  bönder som föder upp kossorna vi sen äter. Jag har gått i hagen där de är på grönbete och har sett hur kossorna har det. Men tänker inte gå in mer på det nu, för nu skulle jag ju skriva om smink. Vi kan prata köttkonsumtion nästa vecka. Det jag klippte bort ur min sminkvideo var att "Ni behöver inte vara oroliga eller förbannade. Allt smink jag använder är inte testat på djur". Mina ögon, ögonbryn, primer, läppar och foundation är Lumene. Dessutom så stöder jag samtidigt ett inhemskt märke. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=WaGVjKxhk7Y

 

Men vad är "rätt" då? Jag ser det egentligen inte som att något är rätt eller fel. Man gör som man mår bäst av. Jag pekar inga finger, och tycker ni inte heller ska göra det. Inte åt någon. Men om jag vill ha ett slut på djurtestet på smink och andra hygienprodukter, då bojkottar jag helt enkelt de märken som stöder det. Typ L'oreal, eftersom även om de menar de inte gör det, så vet de ändå att deras produkt kommer att testas. Lumene skriver på sin sida att "Lumene säljer inte, varken direkt eller genom distributörer, sina produkter till regioner där tester på djur krävs enligt lokal lagstiftning". Och det är ju så man borde göra. Sluta se sin produkt som något som MÅSTE säljas, oavsett vad som händer när den går över gränsen. Att visa "Det är inte okej, och ni måste sluta".

 

 

Och för att svara på Julias sista fråga. Tänker jag på att shoppa icke-djurtestat? Ja. Och jag tackar nej till att prova smink också som finns på PETA's lista. Det enda vi kan göra är vårt bästa, av god vilja och mening. Om vi börjar någonstans, ja, då är vi en bit på vägen. 

 

Tack, du bloggläsare, som tipsade om Lumenes foundation för blek hy. Dessutom doftar den gott. Den passade mig perfekt!

Kommentarer

 • Elli 07/05/2016 6:08pm (7 år sen)

  Finns också en app som heter Bunny Free där man snabbt kan kolla upp ett märke, bra att ha om man t.ex är i nån affär och vill checka före man köper. :)

 • Julia Holmqvist 08/05/2016 11:13am (7 år sen)

  Kul att läsa om din åsikt, haha sjukt att vi tänkte blogga om samma sak :D Jag håller absolut med att t.ex Lumene och Dermoshop som är finska märken är bäst, om man vill undvika djurtestade produkter.

  • Caroline Eriksson 08/05/2016 11:16am (7 år sen)

   Great minds think alike? ;) Nä men jag blev riktigt förvånad själv när jag såg att du bloggat om det. Allt är ju en smaksak men nu håller jag nog hårt fast i Lumene tror jag. Har testat ALLA märken på foundation, och Lumene passade mig helt klart bäst.

Skriv en kommentar