bloggheader6

Nervös inför operation

Skrivet av Caroline Eriksson 23.02.2021 | 4 Kommentarer

I några veckor, kanske rentav över en månad, så har jag haft problem med munnen. Eller rättare sagt. Det var och är något som inte riktigt är som det ska under min tunga. 

Det som började som en liten svullnad blev plötsligt stor. Sjukt tog och tar det hela tiden. Sen har den ändrat storlek från och till, och ser inte så härlig ut. Besparar dig bild.

 

Nå, nu har jag sökt och fått hjälp, och det visade sig att en spottkörtelgång har gått sönder. Den som är under tungan. Jag är i kö till operation, och jag är så himla nervös. Mer nervös nu, än innan jag insåg att jag skulle föda med kejsarsnitt (hade förvisso inte många minuter på mig att bli nervös på, då allt skedde så snabbt på slutet). Men kan inte minnas att jag för en sekund var rädd när Nova skulle födas (mest ba lättad), och jag låg vaken och hörde henne ta och gråta för första gången.

Men nu. Nu blir det ju ingen bebis som resultat av operationen, och inte gjorde det bättre när tandläkaren prata om blod som sprutar, för det blöder bra i munnen (tack, det vet jag). Dessutom förväntas operationen göras under lokalbedövning, där jag ligger klarvaken och gapar. 

 

Alltså, högst troligt så låter allt detta värre än det är. Och jag vet ju att en operation är nödvändig, för det kan ju knappast vara bra att gå runt med en trasig spottkörtelgång. Och någon slags tillit måste man ju känna till sjukvården.

Men har någon annan varit med om samma? Kan någon lugna mig med solskenshistorier?

 

Ser jag lugn ut på bilden, så är det nog bara för att jag har ett pokerface utan dess like.

 

153598994 179844036941768 968548186462037388 n

Kommentarer

 • Hanna 24/02/2021 10:57am (3 år sen)

  Gissar det görs på munpkl eller öronpkl?
  Har inte haft samma, men åtgärdade tungbandet med lokalbedövning och så ut med lite visdomständer (i bitar) med lokalbedövning. Jag tror det kommer gå superbra för dig! Troligtvis är det ju bedövningssprutorna som känns mest. Det ser ju ofta ut som mycket blod i munnen då det blandas med saliv, men plusset är ju att sår läker supersnabbt in i munnen.
  Håller tummar och tår att du får tid snabbt!

  • Caroline Eriksson 24/02/2021 11:43am (3 år sen)

   Jag tippar det görs där, har ännu inte fått tiden :) jo, det var ett citat från läkaren, men vet att det mesta nog ser värre ut än det är när man åtgärdar något vid huvudet. Minns det blödde ganska rejält när jag tog bort ett födelsemärke där för några år sen. Men då igen var nog sprutan värst då också, svider ju så. 😅

   Hoppas också jag får tiden snabbt. Nu hinner jag ju oroa mig och måla upp skräckscenarier i väntan på operation. Rädd för att något ska gå snett så jag inte kan sjunga mer för Nova. 😬😅

   Tack för peppen och omtanken. Kan behövas. ❤️

 • Anna 24/02/2021 8:50pm (3 år sen)

  Nu är det här ju inte riktigt samma sak, men håller tummarna för att din op går bra :)
  Jag hade en inflammerad spottkörtel för flera år sedan, länge kom det stenar från ena spottkörtelgången, efter många antibiotika-kurer opererades till slut hela körteln bort. Då gick de in från utsidan, under hakan, gick riktigt bra :)

  • Caroline Eriksson 24/02/2021 9:42pm (3 år sen)

   Åh, inte samma, men ändå nästan. Tack för att du delade med dig. Höll nästan på att få mer panik nu över att inte få höra andras erfarenheter.
   Minns du hur länge du var sjuk efteråt?

  • Anna 25/02/2021 4:59pm (3 år sen)

   Minns inte alls, det är så länge sedan. Det går nog bra för dig :)

 • Theresia 25/02/2021 7:32am (3 år sen)

  Hej! Välkommen till mun pkl! Är sjukskötare där, du behöver inte alls vara orolig! Som de skriver här ovanför så är bedövningen värst 😉 å själva ingreppet är klart på max 10 min. Ev blir det först ett konsultationsbesök bara.

  • Caroline Eriksson 25/02/2021 8:47am (3 år sen)

   Åh, tack för din kommentar. Jag gjorde felet att googla hur operationen går till, så går kvällen var inte rolig. Spelade in till och med när jag sjunger åt barnet, ifall jag aaaaaldrig mer kommer kunna tala (haha, så pass illa var det).

   Tack åter en gång. Det kommer nog gå bra, och jag får intala mig att jag varit med om värre smärtor, och andas, så går det nog bra. 😊🥰

 • Minna 26/02/2021 12:48pm (3 år sen)

  Har två gånger opererat spottkörtelgångarna - från att ha haft stora besvär i flera veckor, var jag som en ny människa dagen efter operationen. Var otroligt nervös, men op gick snabbt över. Andas lugnt och vicka på fötterna, det känns lite skumt. Och fokusera på hur skönt det ska bli att slippa eländet!

  • Caroline Eriksson 26/02/2021 1:36pm (3 år sen)

   Åh tack snälla för din kommentar! Det lugnade mig.
   Det blev ännu värre nu över en dag för mig, så fick nu snabbare tid för konsultation till munkirurgen. Så min operation är nog inte långt ifrån. Jag ska fokusera på att du skrev att du var som en ny människa dagen efter operationen, för nu ser det nog otäckt ut under tungan och tar så ont. Tack igen, det här ska nog gå bra. :)

Skriv en kommentar