bloggheader6

Nova Liv tipsar om hållbara julklappar till barnen.

Skrivet av Caroline Eriksson 23.11.2020 | 0 Kommentarer

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Polkuped
***


Inför Nova Livs 1 års dag, funderade vi mycket på vad vi vill ge henne till födelsedagspresent. Det är ju ändå livets första födelsedag och livets första födelsedagspresent, så det är ju något speciellt. Nog för oss föräldrar i alla fall.

De ledord jag hade om gåvan var att den skulle vara hållbar, personlighet, kvalitét och vara till glädje varje dag, året runt. Och allt det hittade jag hos Polkuped.

 

Se den här urgulliga videon på Nova Liv som bekantade sig med sin fyrhjuling,

och de finsktillverkade handskarna som är ett riktigt hantverk. 

 


Långt innan jag själv hade tanken på barn, så visste jag att om den dagen kommer, så ska barnet få växa upp med balanscyklar. Det kändes på något sätt mer säkert, naturligt och framförallt roligare att ta sig fram på en balanscykel.

Och glädje, vare sig det är till livet, mat och rörelse, det vill jag ge mitt barn.

 

Nova Caroline Sevendays Puky 1 


Polkuped erbjuder allt från utekläder, till ute- och inomhusaktiviteter, hjälmar och reflexer och lampor (extra viktigt nu!). Men om det är något som Eva och Thomas, de fina personerna bakom Polkuped, är experter på så är det balanscyklar. Deras egna tre barn har fått växa upp med och cyklat hundratals kilometrar med balanscyklar, och när man får rekommenderat något av någon som vet att saken är bra på riktigt, så känns det tryggt.

Det är därför jag personligen rekommenderar att handla från lokala företag som är specialister och kan sin sak. Då vet man vad man får.

 


Trots snabb service och leverans, så bestämde vi att besöka deras företag hemma hos dem i Molpe. Vi bor ju trots allt i grannbyn och hade nära till. Eva och Thomas är varma människor, och vi talade länge om allt möjligt. Nova fick prova ut en passande balanscykel, och valet föll på wutsch.

 

 Nova Caroline Sevendays Puky 2Nova Caroline Sevendays Puky 4

 

Pukylino eller Puky Wutsch?

Jag har varit bekant med pukylino länge redan, då jag sett bekantas barn ta sig fram på dem. Wutsch var däremot något nytt för mig.

 

Pukylino rekommenderas för 1 åringen som kan stå upp och är 75 centimeter lång. Wutsch är något större i modell och rekommenderas för barn som är längre än 80 centimeter, eller 1 – 1,5 år och framåt.

Den största skillnaden är att wutsch har ett rörligt styre, vilket kräver att barnet ska ha mer balans, än med en pukylino som är mer stadig.

 

Hos Polkuped fick vi testa modell, och valet föll klart på en wutsch, då Nova redan gått i flera månader redan och har bra balans.

Som med allt annat så är det viktigt att man utgår från barnet och hens behov, och väljer därefter.

 

 Nova Caroline Sevendays Puky 7

 

Vi hämtade Novas balanscykel för ett par veckor sen, och har låtit henne bekanta sig med den sen dess. Till en början ville hon bara sitta på den korta stunder åt gången, och få hjälp att komma på och av den. Ville inte att det skulle bli någon stress med att lära sig använda balanscykel, utan lät det ta i hennes takt. Men efter enbart ett par dagar så tog hon sig fram av egen maskin. Och lyckan i hennes ögon att ha klarat av det, att har lärt sig något nytt, var så fint att få se.

 

Nu har hon lärt sig att balansera sig själv och cykeln samtidigt, och kan ta sig på och av den. När hon inte åker fram på den, så lyfter hon den upp och ner och ”skruvar på den”.

 

 Nova Caroline Sevendays Puky 6Nova Caroline Sevendays Puky 5

 


Som jag tidigare nämnde så är det inte bara balanscyklar i olika modeller och färger som du kan hitta vid Polkuped, utan även utekläder. Utekläder som är gjorda för att användas, och för vårt klimat, där vi har plus och minus om vartannat.

 

Liksom balanscyklarna, så har även Polkupeds finsktillverkade handskar varit kändisar för mig länge. De sägs vara varma, vindtäta och fuktavstötande, och efter att ha satt dem till test nu så kan jag inget annat än hålla med.

Att ha vantar på små barn är inte det lättaste att ha att göra med, men dessa hålls på Novas händer, som hålls varma och torra.

 

Det som gör dessa handskar speciella är att de är tillverkade av en liten företagare i Uleåborg, och de är riktiga hantverk. De är fodrade med inhemskt ull, och materialet är av högt kvalité. Som ett av mina ledord. Hållbart.

 

Nova Caroline Sevendays Puky 8

 

Och det märks att Polkuped brinner för det hållbara. För att människor, stora som små, ska få uppleva äkta glädje i att röra på sig. Jag beundrar hur de lyckats bygga upp sitt företag och varumärke genom att göra det de tycker är roligt. Sån inspiration.


Jag rekommenderar verkligen Polkuped som företag, och känner du en ettåring så lovar jag att en fyrhjuling blir en gåva som hen kommer ha glädje och nytta av. Ge det bästa du kan som gåva: glädje till rörelse och livet. Det ska vara roligt, och en fin möjlighet att vara tillsammans. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar