bloggheader copy

Nu är de födda!

Skrivet av Caroline Eriksson 22.07.2018 | 0 Kommentarer

Jag har ett par spännande dagar efter mig, med alldeles för lite sömn. Men det är väl så det bli när man väntar på att kycklingar ska kläckas.

 

Just efter att jag publicerade förra blogginlägget, i fredags, så kläcktes den första kycklingen. Jag har förberett ett blogginlägg om vad som hände, men kan som säga så att jag började gråta av lycka. Jag väntade mig att fler skulle kläckas, men ingenting hände. Så första natten fick den första kycklingen sova ensam under värmetaket, i en kaninbur inne i hönshuset, i hopp om att fler skulle kläckas.

 

Igår, lördag, var det en händelserik dag, då fyra kycklingar till kläcktes. 

 

Av sex ägg så kläcktes fem.

En mycket fin siffra, om man tänker på att det är första gången man kläcker ägg i en äggkläckningsmaskin, där man inte ser vilken luftfuktighetsprocent det är i maskinen och där man måste vända äggen själv.

Nu har jag inte bara fem benbefjädrade urdvärgar (Mille Fleur) i hönshuset, utan även fem små dvärgkochin. De är helt underbara, och du ska få se dem allihopa. 

 

 

Ni är många (speciellt på instagram) som har frågor om hur man ska göra när man ska kläcka fram kycklingar, 

eller har frågor om varför jag gör som jag gör när jag tar hand om kycklingarna. 

 

Ställ alla era frågor i det här blogginlägget, eller på mejl eller på instagram, så svarar jag på allt i ett eget blogginlägg.

 

Puss och kram.

aggklacks 20.7.2018 6

En sneak peak på mina nya kycklingar. Så här ser det ut i ett ägg som en kyckling har utvecklats i.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar