bloggheader6

Nu börjar det se ut som ett (höns)hus!

Skrivet av Caroline Eriksson 20.06.2018 | 1 Kommentarer

Det är som inget nytt med att jag bygger något under min semester. Förra året spenderade vi vår semester med att bygga hus. Tidigare år har jag byggt ett bord på min lediga tid. Och i år blev det ett hönshus. 

 

Igår var dock kanske den slöaste av alla tidigare tre byggdagar. Jag var trött. Träningsvärken blir värre, och så ösregnade det.

Dock hindrade inte regnet mig från att bygga, eftersom jag har plastat in hela huset. I söndags hade jag börjat med att plasta in taket med vindskyddsplast, men gick lite loco och passade på att plasta in hela huset. Om nu inte höns tycker om drag, då ska det verkligen inte dra något extra. Ja, förutom lite nyttig ventilation i huset då. 

 

bygga honshus del2 2

 

Och välkommen till ett kruttorrt (plasten gjorde sitt arbete) och ordentligt isolerat hönshus. Eller det som ska bli hönhus, för än är jag inte klar.

 

bygga honshus del2 3

 

Mina kycklingar kommar att bli de mest bortskämda kycklingar i världen, eftersom de får bo stort och ha ett härligt isolerat hus, med över två meter i takhöjd. Jag får hålla lite tillbaka för att inte göra allt för invecklat, och låta perfektionisten inom mig pausa mellan varven, för att inte fastna upp vid olika moment. 

 

Så här långt har jag kommit nu i byggprocessen. På utsidan har jag lagt panel runt fönstren, eftersom jag tänkte att det skulle bli svårast. Dock är det så roligt att lägga panel, att det var inga problem.

På insidan så har jag förstärkt taket och takstolarna, samt fixat korsskålning. Isolerade taket innan jag tog hjälp av Fredrik för att få upp takskivorna. Även om man kan göra mycket själv, så var det lite överkurs att hålla upp en tung skiva två meter upp, samtidigt som man skulle få fast den på något sätt. 

 

 

Dessutom har jag isolerat alla väggar med bergull och lagt fast osb-skivor längs med väggarna, ner mot golvet. Har en lite speciell lösning till vad jag tänker göra med resten av ytan upp mot taket. Jag älskar när man får släppa loss och vara lite kreativ med sina byggidéer.

 

bygga honshus del2 4

 

Vår elektriker tittade även till hönsbygget igår, och förutom att jag fick lite beröm för mitt arbete, så kom vi även fram till en lösning till hur jag ska få ljus och värme till hönshuset. Värmen behöver jag den första tiden då kycklingarna är små, och ljus till hösten och vintern. 

 

Så nu är det bara för mig att arbeta vidare. 

Det är så roligt att bygga hönshus, och idag är det två veckor tills mina kycklingar kläcks. <3

 

Kommentarer

  • Lotta 20/06/2018 10:24am (5 år sen)

    Imponerande!

    • Caroline Eriksson 20/06/2018 10:33am (5 år sen)

      Tack så hjärtligt mycket Lotta! Det är så roligt att bygga för sina framtida höns. <3

Skriv en kommentar