bloggheader6

Nyårslöften

Skrivet av Caroline Eriksson 29.12.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag brukar egentligen inte vara den som skriver en lång lista med nyårslöften. Mest för att jag tycker om mina vanor och ovanor och vill jag ha en ändring så behövs inte nyårsafton till det. Man kan ju göra det med detsamma. Till det här året hade jag faktiskt som nyårslöfte att börja klä mig mer normalt här hemma, och inte bara i myskläder. Det sket sig.

 

Nyårslöften för i år då?

1. Yoga mera. Det har blivit mindre av det nu på sista tiden och jag känner att min kropp och själ behöver det igen. Är ju inte en sportig människa, men nu när jag funnit någon som passar mig så gäller det att hålla fast vid det. 

2. Försöka komma ihåg att byta oljan i bilen och inte låta det går tre år som sist... Viktigt!

3. Jag ska respektera och älska mig själv. Stressa mindre och njuta mer. 

4. Byta ut alkoholen mot citronvatten och annat gott. Dricker ju inte mycket annars heller, men vore intressant att se hur ett år utan en droppe blir. Helt ärligt tror jag inte att något extraordinärt händer, förutom att det blir bevisat att man kan ha kul utan alkohol. ;-)

 

Hur gör man för att hålla ett nyårslöfte då?

1. Tillåt dig mer än förbjud. Det är roligare att börja det nya året med att tillåta sig att göra saker än att ha en massa förbud i vardagen. Att "förbjuda sig själv att äta godis" kan bli svårt att hålla och inte roligt, utan istället byt ut det att man äter mera grönt. Man tappar snabbt motivationen om det enda man gör är att förbjuda sig själv.

2. Var inte för hård på dig själv. Är det så att du råkar ta en godis, vinglas eller röker en cigarett så behöver du inte vänta till ett nytt år för att försöka på nytt att hålla dig borta från det, utan acceptera att det hände och börja om på nytt. Döm dig inte för hårt, vi är alla människor.

3. Sätt inte för många nyårslöften. Det blir ju bara svårt att hålla koll på allt. Tänk istället ut ett par som du verkligen känner att du vill sätta som nyårslöfte och att det framförallt är för din egen skull.

4. Belöna dig. Är ett nyårslöfte att sluta röka så kan man belöna sig lite mellan varven. Endera bara att logga in på bankkontot för att se hur mycket pengar man sparat eller kanske köpa sig en liten gåva. 

5. Börja lugnt. Ett nytt år gör en motiverad och peppad för en massa förändringar, men det är viktigt att ta det lugnt och låta allt ta sin tid. :-)

 

Bild från förra nyåret

IMG 5296

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar