bloggheader caroline

Nytt kärleksfullt hem sökes.

Skrivet av Caroline Eriksson 10.08.2018 | 1 Kommentarer

Nu kommer jag att göra något som kommer att ta ont i hjärtat, men tänker att det är som att riva bort ett plåster. Det måste göras, och ju längre jag drar ut på det, desto sjukare kommer det att ta.

 

Jag söker ett nytt kärleksfullt hem åt de dvärgkochin jag kläckte fram ur äggkläckningsmaskinen.

 

Redan samtidigt som jag insåg att det blev bättre kläckningsresultat än många nybörjare kan ha, så visste jag att det inte vore möjligt ha tio höns i hönshuset, och att den här dagen skulle komma. Lagligt skulle det gå, men lagen menar även att jag skulle kunna ha 27 höns i mitt hönshus, och stackarna skulle ju inte kunna ha någon plats att röra sig på då (en av orsakerna varför det är bättre att ha egna höns som ger en ägg, alternativt köpa från en bekant med höns, än att köpa butiksägg där hönsen inte haft det lika bra).

Dessutom märker jag hur de äldre Mille Fleur ännu inte lyckats acceptera fullt ut hur stor flocken blev, och jag vill att alla fåglarna ska må bra.

 

De här söker alltså nytt hem:

 

9.8.2018 3

Så vacker och ståtlig.

 

Den vackraste av dem alla, som det är hög sannolikhet att det är en tupp, i färgerna svart och vitt. Så otroligt snäll, mysig och vacker, och hade jag inte redan tuppen-Isla så hade jag sparat denna. Den här typen är den första att hoppa upp i famnen, med resten av dvärgkochin-kycklingarna som följer efter.

En tupp behövs i en flock för att hålla hönorna lugna och glada, samtidigt som tuppen skyddar dem mot rovdjur och ser till att alla mår bra. 

 

Med snyggingen så följer tre honor med. En är rödaktig, medan två är gula. Mycket vackra även de, som vill varje kväll mysa i famnen.

 

9.8.2018 1

9.8.2018 2

Dvärgkochin är en av de vackraste hönsraserna som finns, och har lätt för att bli tama.

 

Alla är mycket tama, äter ur handen och är vana att hanteras av människor. De älskar ägg och gröt, och har dricker vatten med lite äppelcidervinäger i sig, för att ha bästa hälsan. De sover varje natt på pinne, och även om de redan nu är duktiga flygare, så vill de gärna ha en stege upp till pinnen om den är högre upp.

 

Jag önskar att du som ny ägare är över 18 år, har möjlighet att låta dem gå ut varje dag säkert för att sola och sandbada, eftersom de älskar att vara ute och leka. Jag hoppas du uppskattar tama och vackra höns och tuppar, och har tid att ge dem kärlek och mys varje dag, eftersom de är sociala fåglar.

 

Ta kontakt på erikssoncaroline@hotmail.com eller skriv om kommentar för att fråga mer, om du skulle vara intresserad att ha underbara dvärgkochins att ge ett nytt kärleksfullt hem till.

 

9.8.2018 4

</3

 

Jag har försökt allt för att inte fästa mig vid kycklingarna, men det har varit svårt. Riktigt svårt. En av alla maskinkläckta kycklingar kommer att få stanna hos mig och mina mille fleur's.

 

Kommentarer

  • Tanja 10/08/2018 9:10am (10 månader sen)

    Nej vad ledsamt att behöva göra sig av med sina gullefjun. Vi har i planerna att skaffa höns nästa år så vi har tyvärr inget husrum ännu. Fast sen igen byggde du väl upp ditt hönshus ganska snabbt eller hur? Men med tanke på framtiden så vet du hur kycklingar klarar transport? Vad är längsta sträckan de kan åka? Funderade bara på i vilken radie vi ska leta efter höns sen när den dagen kommer.

    • Caroline Eriksson 10/08/2018 11:05am (10 månader sen)

      Hej :) Jo jag byggde mitt hönshus själv på två veckor. Så allt är möjligt :) Jag tog mina höns 20 km ifrån mig. Skulle inte våga köra mer än en timme åt gången med hönsen. :)

Skriv en kommentar