blogghedaear

Nytt vid huset och något jag ALDRIG skulle ha här (men som är här av någon anledning)

Skrivet av Caroline Eriksson 30.05.2018 | 3 Kommentarer

Jag har gått och blivit sjuk, vilket betyder att alla idéer för blogginlägg samt ork att skriva längre än tio meningar inte finns på radarn. Så istället för något revolutionerande idag så ska du få följa med till huset och se hur vi bor. Vilka grejer som är nya, och vad jag ALDRIG skulle ha i huset, men som ändå lyckats finna sin plats. För en stund.

 

Inser att det blir kanske mer än tio meningar i detta blogginlägg, men he e så tå. 

 

Vi börjar med en bild som visar hur det såg ut i början av augusti förra året, då vi fortfarande var långt ifrån att få ett beboeligt hus. Ganska lyckat ändå hur vi lyckades hålla oss positiva genom hela bygget, och gav tusan på att få huset klart, trots att majoriteten av alla andra människor inte trodde på oss.

 

koket 1

 

Det här var alltså köket då. Det där gråa röret som tittar fram ur betonggolvet (som ännu inte var torrt här) så var förresten på fel plats. Heeeelt fel plats. När vi monterade köket satt jag bredvid det där röret och hyperventilerade, tills rörmokaren sa att det gick att fixa. 

 

30.5.2018 1

 

Och så här ser det ut idag. Vad skönt med en lång arbetsbänk, så man kan gömma bort allt skräp i ett hörn, så det inte syns på bild. Ljust, fint och behagligt kök. Och diskmaskinen (som är närmast fönstret) är en gudgåva. Hur har vi klarar oss utan diskmaskin tidigare? 

 

30.5.2018 2

 

Jag funderar på att kasta upp någon tavla på väggen här ovanför köksön. Vet bara inte riktigt vad. Dessutom så försöker jag verkligen att hålla köksön så gott som tom, men det är omöjligt med alla orkidéer som vi fått, och små sticklingar som rotar sig i vatten. 

En färgklick är det i alla fall. 

 

30.5.2018 3

 

Och så till det som aldrig skulle hitta hit till huset: dessa nakna brudar. Fredriks kollega skickar alltid vykort till honom när hon är på resa, och vårt förra kylskåp hade fullt av tuttar och solbrända rumpor. 

Bredvid har vi en vinstlott på tio euro (min) och våra arbetsscheman så vi vet när och hur vi ska arbeta. Annars har vi lyckats hålla kylskåpen ganska schnajdiga utan extra "pynt".

 

Så, nu är det dags att gå vidare, och nu till vardagsrummet. Här igen blir det en bild från i början av augusti förra året, och då såg det ut så här:

 

vardagsrum 1

 

Väggen där vi har tv'n idag var inte ens igengipsad! För att vår elektriker tydligen inte hade dragit elen klart. 

Grundmålat, halvråddigt (även om alla berömde oss för att vi hade det rent i byggkaoset) och ved på tork.

 

30.5.2018 5

 

Idag ser det ut så här. 

 

30.5.2018 6

 

Fredrik fyllde år i måndags, och förutom de presenter han fick av mig så bjöd jag honom på restaurangmiddag. Av våra vänner fick han en handplockad och vacker blombukett som doftar ljuvligt.

 

30.5.2018 7

 

Vårt vardagsrum ser i princip ut som det gjorde sist jag visade något åt er. Är fortfarande på jakt efter en matta, och eldstaden har fått vila sen sista snön smalt, för nu gott folk är det varmt i huset. 

Så blir det när man har fönster från golv till tak, med oj så fint och ljust det är.

 

På puffen ser du även mina favoritgrejer nu: den enorma flugsmällan från förra året, och en rosa elektrisk flugsmälla, som är ny. Den springer jag runt med när det behövs.

 

30.5.2018 8

 

Det som är lika nytt som den rosa flugsmällan är vårt myggnät till terrassdörren. Eftersom vi vill kunna vädra, samtidigt som katterna ska kunna röra sig fritt, så är det här en livräddare. Speciellt när en koloni getingar byggt bo nära taket av huset. 

 

Dock hände dagens första missöde med myggnätet. Katten Mohicana blev glad och skulle springa ut, men såg inte att terrassdörren var stängd. Så hon sprang rakt in i dörren genom nätet.

Nu tittar hon kanske en extra gång om terrassdörren är öppen.

 

30.5.2018 9

 

Och det var dagens husesyn från mig, till dig. 

Är det något mer du vill se, eller något du vill läsa om, 

 

GE MIG ALLA DINA TIPS. 

 

För som sagt är jag inte den kryaste just nu, men vill underhålla mig lika mycket som er, så skriv en kommentar om vad som helst! :-)

 

Kommentarer

 • Johanna 30/05/2018 8:42pm (3 år sen)

  Krya på de! Ja sko gäärna läsa om sticklinga o orkidéerna:) å tomatplantorna!

 • Camilla 31/05/2018 6:18pm (3 år sen)

  Krya på dig! Jättefint hus :)

  • Caroline Eriksson 03/06/2018 7:37pm (3 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! :)

 • Tobbe 02/06/2018 1:08pm (3 år sen)

  Vort no rikti vakart! Måst no säi ni ha vuri dukti tå ni ha fixxa största däilin sjölv!??

  • Caroline Eriksson 03/06/2018 7:37pm (3 år sen)

   Tack så mycket Tobbe! :) He e ti kom via na dag tå du ha vägan förbi! :)

Skriv en kommentar