bloggheader6

Nyttig chiapudding, utan extra krångel.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.09.2017 | 0 Kommentarer

Nu kanske jag är tre år försent med den här nyheten, men jag har upptäckt något nytt och revolutionerande i mitt liv:

 

Chiapudding!

 

Varje gång jag hört någon nämna chiafrön, och speciellt "puddingen" (som jag kallade snyggingar förr när jag var yngre), har jag bara tänkt på äldre damer som lägger frö i blöt för att få magen att fungera. Kan det ens vara gott med blötlagda frön?

 

Så jag lät tanken gro lite, och har nu vågat mig på chiafröet. Tadaaa, såg ni min lilla ordvits där?

Först, innan jag delar med mig av hur jag gör min egen chiapudding, ska jag slänga fram lite fakta om fröet. Det är trots allt dess egenskap som får mig att vilja äta detta varje dag. 

 

Chiafrön innehåller massor av omega-3 som tydligen ska motverka PMS & inflammationer. Jag ser väldigt fram emot att se om jag har mindre PMS i oktober, för det skulle jag vara väldigt tacksam för.

De innehåller massor av protein, vilket är superbra om du är vegan/vegtarian, eller ba vill ha massor av protein i kroppen. Samtidigt så innehåller chiafrön järn, vilket är bra om du känner dig trött, och är fulla av antioxidanter.

De är även fiberrika, vilket tar mig till min första fördom om damerna som blötlägger frön i vatten. Men att ha en fungerande mage är livsviktigt, därför är det en bra orsak. Speciellt om man som jag har stressmage, och då balanserar ofta frön magen.

 

Så, är ni lika övertygade som jag nu? Under bilden på min egen chiapudding får du receptet.

chiapuddingVad du behöver:

2 matskedar chiafrön

2 dl vätska av valfri art. Vissa tar 50/50 vatten och grädde, vissa väljer mandelmjölk. Andra kokosmjölk. Jag valde vatten.

 

Valfritt tillbehör:

+ Bär, sylt eller vad du vill ha med din chiapudding.

+ Smaksättning om du vill, som typ kanel, sötningsmedel, vaniljpulver m.m.

 

Gör så här:

Lägg två dl valfri vätska i ett glas. Häll i två matskedar chiafrön och rör om med en sked. Låt glaset stå i kylskåpet. OBS! Det är viktigt att du rör om i glaset efter en halvtimme, annars blir det ba en stor slemmig boll nere i glaset. Efter att du rört om efter en halvtimme så kan du andas ut. 

Då kan du gott låta chiapuddingen stå under natten i kylskåpet. När det är morgon så är det fritt fram att smaksätta, om du inte redan gjort det, och äta puddingen tillsammans med bär eller annat gott.

 

En vitaminrik och nyttig frukost! Till och med jag, som aldrig äter frukost, har börjat äta chiapudding varje morgon.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar