bloggheader6

Nyttig, lättlagad och god dessert.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.01.2018 | 0 Kommentarer

Taggar:

Nu har jag varit utan vitt socker i fyra månader, är nu på min femte, och under julen var det riktigt jobbigt. Inte jobbigt för att min kropp krävde sockret, för det har den inte gjort en enda sekund sen jag bestämde mig för att sluta igen, men för att det fanns socker överallt. Hela kontoret vid arbetet fylldes av konfekter, och det kändes som att precis alla ville bjuda på en bit choklad, och tog illa upp då jag vänligt tackade nej.

Är det faktiskt så att våra högtider kretsar kring sötsaker? 

 

I alla fall. Samtidigt som alla ville ge mig en chokladbit så gick jag egentligen och bara var sugen på äppel och kanel. Kanske en av de bästa juldofterna, och kanske något som skulle kunna vara gott ihop? Ja, jag vet. Det är ingen ny uppfinning att blanda äppel och kanel, men det är nog något jag inte minns att jag skulle ha ätit.

Så jag köpte en påse med äppel och kanel och hade planerat att göra en lyxig nyårsdessert med äpple i ugn. Och tydligen var det nyår igår kväll, för det var först då jag gjorde det jag som jag gått och längtat dagligen efter i över en vecka. 

 

Äpple i ugn med kanel och socker.

IMG 0262

 

Det här behöver du: 

Äppel

Kanel

Honung

 

Gör så här: 

Skär äpplet i jämnstora bitar och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper unden. Ringla lite honung över och strö lite honung på. In i ugnen på 225 grader i ungefär 10 minuter (tills de är klara, du måste hålla koll på dem), och sedan är de klara att äta. 

 

De VAR goda, men kändes som att något saknades. Inte glass, men kanske... smör? Eller är det riktigt knasigt? 
Hur som haver. Det var mitt kvällsmål igår och det var något jag kommer att göra igen. Tipsa mig gärna om andra frukter man kan kasta i ugnen för att få en god dessert. :-)

 

ps. jag har köpt vita tallrikar till huset, så om jag i framtiden skulle få föra mig att fotografera den mat jag äter så är det mycket finare på bild. ehehehe...

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar