bloggheader6

Nyttiga nuggets - recept.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.10.2017 | 0 Kommentarer

Det blev en lite dramatisk middag igår. Trodde för en sekund att lägenheten skulle brinna ner, och det gick ungefär till på samma sätt som den gången jag av misstag fick spisplattan att brinna. Läs om det här.  Vilken tur att Fredrik var nära, så efter att jag ropat till rejält kom han till undsättning. Som alltid. Tack. 

 

Så sist och slutligen gick allt gick bra, och det blev så gott att jag vill dela med mig av receptet som är superenkelt att göra! Dessutom är det socker- och glutenfritt. Så länge du kan äta kött, mandel & ägg så är det ba att hugga in. För det är typ de enda ingredienserna jag använde mig av.

 

Först och främst. Bli inte rädd för det där med att jag var rädd att lägenheten skulle brinna ner. Tror att det var något fel på oljan, för det skummade?! Googlade att det kan betyda att oljan är gammal, men den var ju splitterny från butiken?! Till och med bäst före datumet var någon gång 2019. 

Men förutom det lilla dramat, så fick jag faktiskt till en middag, och det blev jättegott.

 

 

Så är du redo för goda och nyttiga nuggets nu?

 

lchf nuggets 1

 

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl mandelpulver (eller mandelmjöl, typ samma sak)
  • Kyckling i valfri smak och storlek
  • BRA olja att fritera i. VIKTIGT!
  • Salt och valfri kryddsmak (jag valde grillkrydda)

 

  • Fritös eller kastrull att fritera i. Jag använde mig av vår fritös.

 

Gör så här:

Knäck två ägg i en skål och häll i mandelpulvret. Tillsätt lite salt och krydda. Rör om tills allt är en fin smet. Nu är det dags för köttet! Jag hade köpt kycklingfilé med vitlök- & örtsmak. Med en sax klippte jag kycklingen i passliga nugget-bitar. Sen la jag allt kött i skålen och såg till att allt kött fick smeten på sig.

 

Sen var det dags att fritera. Passlig mängd bitar fick åt gången puttra runt i den brännheta oljan tills de var helt färdiga. Se till så du har koll på oljan, eftersom det är farliga saker. På riktigt.

Jag extrakollade med den största kycklingbiten att den var helt och hållet färdig.

Efter att de är klara låter du dem bli mindre flottiga på ett par hushållspapper, under aluminiumfolie så de hålls varma. Sen är det dags att hugga in!

 

Bon appétit!

 

lchf nuggets 2
Jag dippade mina nuggets i en barbeque-chipotle sås.

 

Efter igår så längtar jag mer än någonsin efter vårt nya kök. Även om det är sällan jag gör mat, så kan jag trots allt göra god mat. Tror att ett alldeles eget kök, med bra arbetsytor, får fram matkreativiteten inom mig. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar