Bloggheader Caroline3

Och vips, så var huset på plats!

Skrivet av Caroline Eriksson 04.04.2017 | 5 Kommentarer

Jag har fått höra från många att natten till idag skulle bli värst. Hur ska jag kunna sova, när jag är medveten om att huset monteras? Nå, själv var jag inte så orolig. Jag sov som en stock. Säkert bättre än resten av många andra, som tydligen hunnit fara till bygget tidigt på morgonen, bara för att se huset monteras. Jag hör nog om alla som springer runt vid bygget. ;-) 

 

Idag var alltså dagen utsidan av huset skulle monteras. I huspaketet vi köpte så behöver vi inte göra någonting på utsidan, vilket var en lättnad för mig, eftersom jag gärna arbetar med mellanväggar och tak på insidan, än att stå utomhus och hålla på med takstolar och sånt. Vissa saker ska man no ba låta andra göra.

 

4.4.2017 1

 

På plats var Simons hus arbetare, en lyftkran och en mås som flög ovanför för att kolla läget. Alla är nyfikna.

 

4.4.2017 2

 

Det här är sidan av huset som ska ha flest mellanväggar och även den sida vi ska sova på. De fönster du ser är mitt kontor, samt badrumsfönstren.

 

Jag blev riktigt lugn av att se huset monteras, eftersom allt blev som jag föreställt mig. Har ju som gått runt med en bild av hur det ska se ut, även innan vi ens hunnit göra något åt marken, och det är häftigt att se att mina förväntningar blir verklighet.

 

4.4.2017 3

 

Även om det mestadels var mulet, så var det fint att se att huset får sol, precis där vi vill ha den. Föreställ dig då gräsmatta, växthus och glada katter som springer runt och leker. 

Det här är alltså baksidan av huset, och den terrass vi får där. Jag har drömmar om att glasa in den, så man kan ha användning av den året runt, eftersom den har tak över sig.

 

4.4.2017 4

 

Så här är utsikten från vägen. Huset kommer alltså ganska högt upp, vilket inte var något vi planerat från början, men som blev riktigt bra ändå.

Till sommaren jämnar vi ut stenmuren, tar bort elstolpen som inte har något där att göra och gör det vackert. Även denna terrass får tak över sig.

 

4.4.2017 5

 

Det såg ut att gå så graciöst och smidigt för varje takstol de lyfte på plats. Hemligheten är väl gott samarbete och att alla typer håller koll på varandra. 

 

4.4.2017 6

4.4.2017 7

 

Den sista att komma på plats. 

 

4.4.2017 8

 

Och efter den här bilden for jag hem för att äta lite och mysa med bebis. Ska så småningom tillbaka till bygget, för att visa sambon alla framsteg för idag.

Misstänker att Simons Hus hunnit med mycket efter att jag for därifrån. 

 

AAAAAAH HERREGUD SÅ FINT DET BLIR!

 

Kommentarer

 • Hopihopi 04/04/2017 5:21pm (5 år sen)

  Vilken häftig känsla det måste vara, plötsligt är huset bara där! Snyggt blir det!

  • Caroline Eriksson 04/04/2017 7:56pm (5 år sen)

   Hahaha ja, lite spännande var det. Speciellt när jag sen fick se en film av när de monterade huset, som är filmat med drönare. Den visar jag i morgon. :)

 • Ellie 04/04/2017 5:40pm (5 år sen)

  Om ni inte redan har någon som kommer och glasar in terassen när det blir aktuellt, så kolla med Korsnäs Glas-service :) Har några bekanta som har anlitat dem och varit jättenöjda!

 • Ida Nelson 04/04/2017 7:07pm (5 år sen)

  Såå intressant och roligt att få följa mee! Fint att se man kan bygga hus i frid och fred också.. tack för inblicken!!

 • Mia 04/04/2017 11:29pm (5 år sen)

  Spännande!
  Ett tips är att måla minst ett varv på utsidan redan i sommar, annars hamnar ni troligen på mögeltvätt (sugigt extraarbete som tar tid) före målning nästa sommar!
  Färgen som är på träverket är inte en grundfärg som skyddar träet tyvärr..
  Men det kanske ni redan visste :)
  Lycka till!

  • Caroline Eriksson 05/04/2017 8:17am (5 år sen)

   Tack för kommentaren. Vi har no på rade hu vi ska jö, så allt fixar sig. Ba svårt ti bestäm sig för nyans av huset, i djungeln av färgkoder. :)

   • Mia 05/04/2017 1:52pm (5 år sen)

    Jepp!
    Vi stod mitt i natten och målade en kortsida i 12 nyanser för två försomrar sen. Det var tydligen ett smart drag, för nu har vi en alldeles perfekt färg ;)

 • Silvia 06/04/2017 5:38pm (5 år sen)

  Oj vad fint det blir! Och ja, jag kan tänka mig lyckokänslan man får när man står rakt framför och tänker "tänk här ska jag bo,här ska jag leva". Man får fjärilar i magen, nästan som när man är nykär! :) Nu ska ni dona och fixa precis som NI vill ha det!!

Skriv en kommentar