bloggheader6

Om du möter vargen, och andra svar.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.06.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Idag är det en ny dag, med nya möjligheter.

Tänk så härligt. 

För att inte göra introt av det här blogginlägget allt för långt, så tänker jag avsluta där. Att det är härligt med nya dagar. Istället fortsätter jag med att svara på frågor, och idag får du veta allt från hur du ska göra om du stöter på en varg, till vart i världen jag skulle vilja bo och hur många gånger jag använt mascara de två sista månaderna.

 

 

1. Skulle du vilja flyga luftballong?

JAAA! Trots att jag är lite, men bara lite, höjdrädd, så vore det en minst sagt upplevelse att få flyga luftballong. Var och när får jag göra det?

 

2. Vad tusan gör man om man stöter på en varg?

När jag i vintras såg ganska nya spår i snön, av något som var större än en hund och absolut ingen älg, så gjorde jag som man absolut inte ska göra. Sprang från punkt a till punkt b, viftade med armarna och skrek ”UÄÄ UÄÄ BUUU!”. Så här ska man tydligen göra:

 

Ser du en varg så ska du avlägsna dig försiktigt från platsen. Spring inte. Kan du inte av någon orsak avlägsna dig, gör lite parkour och hoppa upp en byggnad eller klättra upp i ett träd.

Börjar dock vargen komma emot dig, attackerar dig eller dylikt: då ropar du allt vad du kan. Slå den med en käpp. Sparka den. Och ge aldrig upp!

 

Och ja, du kan ju börja med att ringa nödcentralen. Friska vargar ska inte gå till attack, men om nu någon varg börjar attackera dig så kan det ju vara bra om någon vet av det först.

 

resizedimage800533 vargspar caroline 8.6.2

Min hand vs. ett vargspår.

 

3. Har du en favoritmascara?

Nu har jag endast använt mascara knappt en handfull gånger på två månader, så misstänker att min mascara har torkat bort. Men nej, ingen favoritmascara här inte.

 

4. Om du var tvungen att lämna Petalax och flytta utomlands, var skulle du bo?

Färöarna! Även om klimatet är inte det härligaste, så är det fortfarande den vackraste plats på jorden. Annars skulle jag kunna tänka mig att bo i Frankrike för att äta ost och dricka vin om dagarna. Eller Australien, för alla på youtube verkar vara så glada där.

 

10401108 30086448879 8380 n
Jag måste verkligen ta och kolla igenom alla bilder som jag fotograferade vid Färöarna för 10 år sen, 
och kanske visa er en och annan bild. 

 

5. Vilket maträtt tyckte du bäst om i skolan?

Broiler med ris och currysås! Det har varit min favoriträtt genom hela livet.

 

6. Vilken är din bästa Harry Potter karaktär?

När jag var yngre så var det Hermione, såklart. Men idag, tjugo år senare, så är det Professor Mcgonagall som toppar listan. En riktig krutgumma som tycker om katter. Eller ja. Hon är lite av en katt.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nLehS4Mob-I

 

7. Pastell eller neon?

Pastell.

 

8. Hur ska du fira midsommar?

Nu har ju midsommaren redan varit och farit, men så här firade vi:

på fredagen hade jag och Fredrik myskväll hemma, medan det var storm utomhus. På lördagen hade vi vänner över på besök, och på söndagen la jag plåttak på hönshuset.

 

resizedimage800800 13499452 10154035035423880 1256010752 o
Så här såg jag ut för två år sen på midsommaren.

 

9. Hade du många brevvänner som barn?

Jag hade faktiskt ett par stycken som jag brevväxlade med. Många från Sverige. Dock så var det alltid någon, endera jag eller typen på andra sidan brevet, som tröttnade. Och sen blev internet något som alla hade tillgång till och så slutade folk brevväxla med varandra.

 

 

Har du någon fråga så är det ba att fråga. Jag svarar på allt!
Puss och hej. Ha en prima dag.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar