blogghedaear

Om regnet och när katten mötte får för första gången.

Skrivet av Caroline Eriksson 01.06.2018 | 0 Kommentarer

Till alla som har tackat gudarna för den lilla skvätt regn vi fick idag, till alla som varit så exalterade att de nästan tagit i mig för att krama om mig (fortfarande på grund av den lilla skvätt regn) och till alla som fotograferat en liten vattenpöl och publicerat den på instagram:

 

den här blicken har jag gett er idag. Mest mentalt.

 

faren.31.5.2018 1

 

Och innan någon börjar kommentera  (jag vet att det pirrar i vissa fingrar) så JA. Ja, jag vet att lite regn behövs ibland. Allt levande behöver vatten och näring. Skogsbränder och grillförbud är inte så kiva. Alls. Ja, jag vet att bönderna behöver regn, och nu inte behöver ligga sömnlösa (i alla fall för inatt). Att det kommer att bli bättre med bär i vår skog. 

 

Jag vet (allt).

Men.

 

Jag har ju haft det så mysigt i solen. Humöret har ju (typ) alltid varit på topp, trots att jag inte fått mycket sömn vissa nätter. Har som upptäckt en helt ny energi, som gjorde att jag drog med mig Fredrik ut på en kvällspromenad igår. För första gången i vårt liv tillsammans.

 

Och ja, Fantomen var med. Hade fört in frassen när vi gick iväg, men han slapp ut och sprang efter oss. Jag orkade inte vända om, så han fick så lov att följa med om han ville det.

 

faren.31.5.2018 2

 

Vår lilla kvällspromenad igår, tillsammans med Fantomen som halvvägs nästan ångrade sig när han insåg hur långt vi gick, var hur mysig som helst. Torrt. Hett. Dammigt. Perfekt ljus(t) att fotografera i, trots att klockan var nio på kvällen.

Om Fantomen hade ångrat sig redan halvvägs, för han är trött, gammal och har samma kondition som jag, så var det inget emot vad han ångrade sig när han såg vad vårt mål var. 

 

Fåren. 

 

faren.31.5.2018 3

 

Äntligen har fåren flyttat ut till ett ödehus inte långt ifrån vårt hus, och jag tänker försöka att gå dit minst.... två gånger i veckan (det låter väl rimligt att hålla?) för att se på dem. Speciellt alla små söta lamm. 

Den på bild var min favorit.

 

faren.31.5.2018 4

 

Fantomen var inte rädd, men inte heller så himla lycklig, över att se alla får. Inte på samma sätt som fåren var över att se oss. Hela hopen av får rusade fram till oss och ropade "BÄÄÄ" allt vad de orkade. Fantomen som här nu hade hoppat upp i min famn glodde på dem med ögon stora som tefat. Dock hade han inte ut sina klor, och fräste bara en gång. 

 

Det kunde ju ha gått värre.

 

faren.31.5.2018 5

 

Tydligen är ett får är bättre än femtio, och han lyckades hitta en kompis i den här typen. De stod och glodde på varandra en stund, och så var det bra. Allt harmoniskt. Frid och fröjd.

 

faren.31.5.2018 6

 

Fantomen (och Fredrik som är någonstans i bakgrunden) satt och väntade ut mig. Eftersom jag trots allt tyckte det var roligaste av alla att få träffa fåren. Men förstår ni vilken lycka det är att få bo så här naturnära. Lugnt, tyst och efter lite motion så får man till och med se roliga får!

Underbart!

 

faren.31.5.2018 7

 

Och sen gick vi hem igen. Alla tre. 

Ser ni vilket underbart ljus det var igår kväll!

 

Allt är ba så uuunderbart. Och nu hoppas jag att du får en lika underbar helg som min gårväll var igår. Ska du på studentfest: ät massor! Ska du själv ta student eller fira skolavslutning? Gör det med förstånd. Ska du ingenting alls? Skönt, andas! :-)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar