bloggheader6

Onanera mera!

Skrivet av Caroline Eriksson 26.04.2016 | 2 Kommentarer

Sex- och kärleksveckan fortsätter. Idag ska vi prata om kärleken till oss själva, och varför onani är bra för dig!

Det är inte 1700-talet längre och idag vet vi bättre än att vi får håriga händer av onani. Ändå är det än idag många som ser det som syndigt och tabu. Men nu ska jag ge dig fem (av tusen) bra orsaker varför du kan boka in "egentid" i kalendern.

 

 

5 ORSAKER VARFÖR DU SKA ONANERA

 

1. Du blir med bekväm med din kropp (och får mer orgasmer)

Genom att lära känna sig kropp och vad som funkar för en så gör man alla en stor tjänst. Ett - dig själv. Två - för din partner också. Många kvinnor har svårt att få orgasm via penetration, så genom att veta vad som funkar för dig själv så kan man uppleva orgasm via att visa / berätta åt sin partner vad som är skönt. 

 

2. Du blir gladare.

Vid en orgasm frigörs oxytoxin och endorfiner och med hjälp av dessa hormoner blir vi lyckligare. Läs mer om den underbara orgasmen i blogginlägget jag skrev sist det var kärleksvecka.

 

3. Du sover bättre.

Förutom att du blir lyckligare så sover du bättre. Efter en orgasm så slappnar man av i kroppen och får det lättare att sova. 

 

4. Minska risken för cancer och infektioner.

Vid en utlösning så "rensar männen rören" och det minskar risken för prostatacancer. Obs! Vid onani. Vid sex med en partner finns det ju risk för könssjukdomar. 

 

5. Det känns himmelskt skönt.

 

Gör som Chrissy Amphlett och ta på dig själv.

 

Kommentarer

  • camilla 26/04/2016 4:31pm (7 år sen)

    Som sexleksak-försäljare så kan jag inget annat än hålla med!! Det är verkligen något vi bör prata om mer

  • Maria 26/04/2016 8:56pm (7 år sen)

    Bra inlägg! Jag undrar vid vilken ålder kvinnan i snitt lär sig känna sin kropp så pass att hon vet exakt hur hon kan få orgasm (för mig tog det galet länge, för männen tycks det komma per automatik typ), och i vilken ålder kvinnor i snitt får sin första orgasm. Och undrar också hur stor andel av kvinnorna är som aldrig får en orgasm (för jag skulle ju tro att de finns också). Råkar du känna till någon statistik kring detta skulle jag vara väldigt intresserad av att ta del av den! :)

    En grej som slog mig när jag nyligen funderade kring mäns vs kvinnors orgasm är att männens orgasm/utlösning är ett villkor för mänskligheten överhuvudtaget ska fortleva. Kvinnans orgasm är inte nödvändig överhuvudtaget för fortplantning. Kunde detta kanske vara en delorsak till att orgasm hos män tycks vara mera "självklart" än hos kvinnor? Att orgasmen hos män är "viktigare" eftersom den fyller en konkret funktion utöver själva njutningen (och effekterna av njutningen). Hoppas du förstår ungefär hur jag tänker här :)

Skriv en kommentar