bloggheader6

Öppet brev till Alexander Stubb

Skrivet av Caroline Eriksson 02.04.2016 | 0 Kommentarer

"Kanske man borde dö innan man är 75". När man läser om vilka sparåtgärder som regeringen vill införa är det kanske många som tänker så. Ett nytt förslag är att en människa med funktionsnedsättning skulle inte längre ha rätt till handikappservice efter att hen fyllt 75 år. Läser jag kommentarer på nätet om detta förslag, blir jag mörkrädd. Hur många som håller med om att man är gammal när man är 75. Livet är slut när man blir klassad som åldring. Det gör inget om rättigheter tas från denna grupp. 

 

 

Alexander Stubb. Jag vet att du varit ganska utsatt den sista tiden. Det är inte den största orsaken varför jag väljer att skriva ditt namn. Men jag tänkte att vi kanske kan hitta något gemensamt. Typ att vi båda har rötter i Esse. Jag arbetar inom vården, du sitter i en grupp med människor som vill spara in på vården. Jag talar svenska, du talar svenska. 

Välkommen på en arbetsdag med mig! Jag anser mig vara en bra handledare. Är rak på sak och ser till att du och klienten mår bra. Du får träffa sjukt roliga kvinnor (för det är en kvinnodominerande bransch) som arbetar dag och natt med andra människor. Människor i alla åldrar och med olika behov av hjälp. 

 

Var du än står i den här frågan, så tror jag verkligen på att det skulle vara nyttigt att vara med en dag "i verkligheten". Att få nya perspektiv. Att se det är inte en cancersjuk, handikappad eller dement människa som drabbas. Det är människor. Med drömmar, mål, kärlek, sorg och fananamma. Sen kan du ju föra vidare den nya lärdomen till alla regeringskompisar.

 

Vi som arbetar inom social- och åldringsservicen gör vårt bästa. Och vi följer lagarna. Det betyder att lagen om handikappsservicen, som personlig assistent och färdtjänst, ger lite mer livskvalité till klienten. En hemvårdare och vårdare på boende gör sitt bästa, men vi kan inte fylla alla behov. Därför måste man samarbeta. 

 

Och en parentes: 75 år är en väldigt ung ålder. Skulle till exempel färdtjänst försvinna från en människa i den åldern betyder det isolering. Tyvärr. Ingen önskar att bli fånge i sitt eget hem. 

 

 

Och tar ni inte detta på allvar, för att jag är kvinna. Läs gärna också detta inlägg av Sevendays-Lasse.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar