bloggheader6

Otroliga fynd och mitt "nya" kontor

Skrivet av Caroline Eriksson 27.11.2018 | 1 Kommentarer

"Kan du inte visa dina fynd? Priserna låter helt otroliga! Var fyndar man med sådana bra rabatter? :)"
- Sofia

 

Förra veckan gjorde jag ett av de bästa fynden jag någonsin gjort. Det var en svart vecka på Jotex, och man kunde göra fina fynd. Om man var tillräckligt snabb. 

Jag är ju inte den som annars shoppar mycket (alls) och de gånger jag väljer att köpa något till mig själv ställer jag mig själv de här tre frågorna:

 • Behöver jag det här?
 • Är det värt pengarna?
 • Kommer jag att ha användning av denna sak?

 

På alla frågor kunde jag svara:

- Ja, jag har letat efter dessa saker i nyskick och begagnat i flera månader.

- Ja, det känns nästan som att jag rånar butiken.

- Ja. 

 

home office 1

Mitt kontor har fått ett ansiktslyft med ny inredning och ommöblering!

 

Förra måndagen klickade jag alltså hem en ljusslinga (den du ser vid bokhyllan), tre krukor och en matta som var 2 x 3 meter i storlek. Igår fick jag textmeddelande om att min matta, den sista varan jag väntade på, hade hittat till Övermalax och nu väntade på mig. 

 

Hade ju trott och hoppats att den skulle hitta hela vägen till byn, men fick ta och starta upp min frusna röda fara och köra iväg till Övermalax. Hela vägen tog jag till attraktionslagen och såg framför mig hur mattan skulle rymmas i bilen. 

Som du ser så fick jag den till sist in i bilen, och kunde köra hem med den på ett lagligt sätt.

 

home office 2

Katten Mohicana älskar att mysa på mattor.

 

Mattan är två meter bred och tre meter lång. Det hade jag vetat från samma sekund jag klickade hem den. Dock insåg jag hur stor den egentligen var, när jag rullade ut den på mitt golv. Och tro mig, jag är mer av en minimalist än materialist. Men när den var på plats så pirrade det i hela kroppen. 

 

Den var så vacker. Den hörde hemma i mitt kontor. Och katten Mohicana tyckte samma, som med detsamma börja rulla runt på mattan.

 

home office 3

Den underbara mattan är 100% bomull.

 

Jag har länge varit på jakt efter en snygg och enorm matta, men inte lyckats hitta någon som är både snygg och prisvärd. Så när jag fann denna som annars kostat 300€ för endast 30€ var det som om universum bara serverade allt åt mig. Ja, förutom att jag fick betala för den. 

Mattan är i ett härligt mönster, och är i 100% bomull.

 

Men 30€ är ingenting när det kommer till en ny och stor matta. Jag har sett människor sälja smutsiga mattor för dyrare peng på loppis.

 

Ps. Mattan är äggvit och svart. Det är mörka tider vi lever i och då får det vara lite varmare ton i bilderna.

 

home office 4

Ljusslinga, IP-44, för 3€ euro. Lämpar sig lika bra utomhus som på min bokhylla. Annars hade den kostat 17€.

 

Innan du får se helheten av mitt kontor, så kan jag passa på att visa en närbild på min ljusslinga. Trots att minimalisten inom mig tycker det är onödigt med extra krimskrams, så vinner mystanten som delar plats med minimalisten denna fajt. Klart som tusan det ska vara lite mysbelysning i kontoret, om det ändå är tänkt att man ska spendera tid här.

 

home office 5

Till vänster ser du en kruka jag fick för 1,50€, annars 30 euro. Till höger ser du en sten som Fredrik slipat till ett hjärta som han gav mig första året vi var tillsammans.

 

För inte så länge sen klippte jag ner min magnifika gullranka och lät henne få sticklingar. Alla sex sticklingar rotade sig fint, och i par fick de flytta in i varsin kruka. En kruka fick flytta till sovrummet, en annan till tvättstugan och denna får stå på bokhyllan och må gott.

Gullranka är min favoritväxt, eftersom det är den enda växt jag lyckats hålla vid liv och som faktiskt mått bra av hur jag tar hand om den. En tacksam växt, helt enkelt.

 

Till höger ser du ett av det finaste Fredrik har gett mig. Första sommaren vi var tillsammans tog jag med honom till Åland, för att visa varifrån mina rötter kommer. Med sig tog han en röd och vacker sten, som han sedan slipade till ett hjärta. Under stenen har han graverat in våra initialer.

 

home office 6

Möblerade om i kontoret för att få mer myskänsla.

 

Och här är det, mitt kontor. Efter att mattan kom på plats ville jag göra något åt det tomrum jag haft bakom min rygg sen vi flyttade in. Jag gillar inte att sitta med ryggen mot en dörr, men ville samtidigt kunna se ut ifall att rådjuren skulle gå utanför vårt fönster. Så det här blev en fin kompromiss. Så mycket mysigare. Varmare.

 

home office 7

Borde kanske organisera bokhyllan. En annan dag.

 

Ignorera bokhyllan som borde organiseras, och ta in den härliga känslan rummet ger. Nu är jag på jakt efter vacker konst, en mysig fåtölj och en pall att vila mina ben på, och det här blir ett rum jag spenderar all min tid vid.

 

Ps. Gitarren är ett av de bästa loppisfynden jag gjort. För över tio år sen fyndade jag denna Landola, som då var ny, för endast 50€.

 

home office 8

Mattan är i en halvt orientalisk och sliten stil.

 

Fortfarande är min matta billigare än vad min gitarr var. Tänk att denna faktiskt kostat 300€! Otroligt.

 

home office 9

Ett otroligt fynd att få en matta för 30€, när den annars kostat 300€.

 

Eftersom Black Friday fick så mycket skit av så många förra veckan, så känns det lite knasigt hur jag nu sitter och är nöjd över mina fynd. Men saken är den att jag hade aldrig haft varken råd eller samvete att lägga 410 euro på något som jag nu fick för 37 euro sammanlagt. 

När det väl kommer till kritan så är det inte materiella ting som har betydelse här i världen, eller som sätter ett värde på dig som person. Men är det något du har sökt efter en lång tid, och som du känner att är värd att sätta dina pengar på, "kör på ba" säger jag då.

 

Det här var mina Black Friday fynd, och jag känner mig nöjd och en enorm trivsel i kontoret.

 

 

Kommentarer

 • Daniela 27/11/2018 8:29pm (4 år sen)

  Men alltså wow, 30€ för en 300€ matta!! Avundsjuk på dina fynd, haha!

  • Caroline Eriksson 27/11/2018 8:33pm (4 år sen)

   Ja! Trodde knappt det var sant själv. Klickade snabbt som tusan den i köpkorgen och betalade den med detsamma. Inte länge efter så var den slutsåld, så jag hade väl tur.
   Kan rekommendera att kolla Jotex mellan varven. De kan ha såna här fina rabatter ibland, och det är ovanligt, då de flesta andra företaget känner sig givmilda med en 10%'s rabattkod ????

Skriv en kommentar