Bloggheader Caroline3

Otroliga historier

Skrivet av Caroline Eriksson 12.06.2016 | 2 Kommentarer

Jag har varit kattägare sen 2007. På snart 10 år så har man hunnit samla ihop lite roliga historier. På något underligt sätt så handlar de flesta om Mr Fantomen.

 

 

”Livrädd tant och tax”

Första året var det bara jag och Fantomen. Eftersom jag arbetade helgerna i Jakobstad, åkte jag och Mr Fantomen mycket buss. Frassen hade koppel på sig. Medan vi satt och väntade på bussen så gick en liten dam med en tax förbi oss. Jag trodde att 6-månaders frassen skulle vara rädd för hunden, men på en sekund så hoppade han på hundstackaren. Ja ba ”Anteeeksi, anteeksi!” och tanten och taxen trippade snabbt iväg. Det var den dagen jag lärde mig att frassen ogillar större hundar och gärna visar vem som bestämmer.

 

”Fantomen ville rida på ponnyn”

På tal om att attackera större djur så kom jag hem från arbetet för två somrar sen. På gräsmattan står en ponny (helt normalt) och bredvid en förbannad Fantomen som var fem före att hoppa upp på hästryggen. Ingen kom till skada.

 

”Bruden dreglar?!”

En av de första nätterna jag och kärleken sov tillsammans så hände detta. Kärleken vaknade upp och märkte att hela hans arm var nerdreglad. ”Vad har jag hittat för brud?!” tänkte han. Tills han märker att mellan oss ligger Mr Fantomen. Frassen dreglar mycket när han mår bra.

 

”Spöket i garderoben”

När vi fick ny granne hit till landet så misstänkte hon nog att det spökade i lägenheten. En av de första nätterna hör hon hur det är mystiska ljud från en av garderoberna. Hon var modig och gick dit, öppnade dörren och ut flyger Fantomen.
Samma lägenhet, när badrummet blev renoverat, så tyckte grannen det var konstigt hur golvsilen i badrummet nu som då blev bortflyttad. Det var bara Mr Fantomen som gått in, lyft på golvsilen och sen gått ut igen.

 

”Jag blev utlåst”

För många herrans år, när jag ännu bodde i stan, hände det här. Jag stod på balkongen och rökte. I pyjamas. När jag skulle gå in igen så gick det inte för något i världen. På insidan ser jag en orolig Mohicana och en nöjd Mr Fantomen, som hoppat på handtaget. Frassen hade låst ut mig. Som tur hade jag telefonen med mig och kunde ringa hyresvärden. Tänk dig vilket intressant samtal; ”Hej, kan du komma och släppa in mig. Jag står på balkongen och katterna har låst ut mig”.
Hyresvärden blev förälskad i mina katter.

 

 

Det här är bara några av många historier. Skulle nästan kunna skriva en bok om denna otroliga frass.

1077116 10152208820588880 478338090 o

Kommentarer

 • TIDSTJUVEN 12/06/2016 11:04pm (5 år sen)

  Vad är det med katter och golvsilar egentligen? :D Sputnik har gjort det till sin grej att spatsera in i badrummet, sätta klorna i golvsilen och lugnt lyfta den till sidan varje gång vi satt den tillbaka på sin plats.

  • Caroline Eriksson 13/06/2016 11:08am (5 år sen)

   Hahaha :D Har INGEN aning. Nu är det nog länge sen han har gjort det, så kanske det är något som växer bort med åldern? ;)

 • Isa 12/06/2016 11:09pm (5 år sen)

  Vitsi va häftian frass! Jag köper 10 ex av den boken ;).

Skriv en kommentar