bloggheader6

Pimp my Fågelholk

Skrivet av Caroline Eriksson 10.04.2017 | 0 Kommentarer

En pinne och två bollar skulle få ganska många att fnissa nervöst. Typ som när Di Leva viftade med en banan och två äpplen på en konsert, och fick jeppisborna att fnissa. Även jag. Sen kastade han ett äpple till mig.

Nå, igår sökte jag i alla fall upp en passlig pinne för att hänga två bollar på. Jag är vuxen, och har en fågelholk, som jag visar lika stolt upp åt andra, som jag gör med huset. 

 

Det här är "Pimp my Fågelholk".

 

Den första april köpte jag en fågelholk av byns barn, och spikade upp den samma dag. Än verkar det inte som att några småfåglar verkar på hugget att flytta in, så vad gör man? Jo, som vilken annan hyresvärd som vill ha någon som bor i lägenhten, så man inte köpt något "i onödan".

Jag stajlade den riktigt snärtig. Och spikade fast en rama kvist som jag kan hänga bollar på.

 

pimpmyfagelholk 1

 

Här är byns snyggaste fågelholk.

 

På taket hittar du något gräsliknande material, med en kvist av någon buske. Mitt i allt kanske man vill bygga bo av det. Vid bygget hittade jag flera avsågade brädor, och tog den som var mest passlig och fyrkantig, för att spika fast en björkkvist på. Den där björken hade inte små kvistar som spretade åt alla håll, så på den spikade jag fast en annan, mindre, kvist. 

Runt allting virade jag lingonkvistar och det blev riktigt mysigt. 

 

Och lugn ba. Alla spikar har jag gjort fågelvänliga, så inga vassa kanter syns eller kan skada de små fåglarna.

 

pimpmyfagelholk 2

 

Nu måste väl småfåglarna snart flytta in?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar