bloggheader6

Polar Vantage M, mina 5 första tankar.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.09.2020 | 0 Kommentarer

Inför min 30 års födelsedag så funderade jag över vad jag ville ha till födelsedagspresent. 30 är ju ändå något stort att fira, och jag kände att jag ville och förtjänade att få unna mig. Men vad? 

Har ju inte precis någon hobby som jag gör regelbundet. Jag har (för tillfället) mer garn än jag kommer hinna sticka upp, och jag är väl lite av en som gör saker i perioder. Vissa stunder har jag energi och inspiration för att sticka, andra för att läsa. Och däremellan har jag ett barn och liv att ta hand om. 

 

Men något som jag mer och mer tänkt på att jag skulle vilja ha, var en sportklocka. Men jag? Skulle jag, som inte sportar eller ser mig själv som något aktiv människa, ha nytta av en sportklocka?
Dagtid kändes det självklart att jag skulle ha en sportklocka, medan jag andra stunder kunde tveka och tänka om jag inte kunde lägga pengarna på annat.

Men dagen innan min födelsedag så köpte jag mig en sportklocka, och i en vecka nu har jag dagligen varit tacksam för att jag gjorde det valet. Jag har sån nytta av klockan och den är så fin. Och det här är mina 5 första tankar om min sportklocka.

 

5 första tankar om min Polar Vantage M

 

1. Den är så skön. Alltså på sant. Den känns som sammet mot min handled, och jag som aldrig tidigare använt klocka så känner inte någonstans att den skulle vara i vägen eller vara obekväm. Den är på dygnet runt och jag tycker min röda klocka är så fin.

2. Batteriet är otroligt bra. På en vecka så har jag bara laddat den en gång (typ i förrgår), och då har jag på pulsmätaren dygnet runt och använder mig av GPS-funktionen flera gånger om dagen. GPS'en är för övrigt så exakt den kan vara. Häromdagen syntes det till och med på kartan efteråt hur vi vikt undan en potatiströska under promenaden. Desssutom laddas den från 0 till 100 på en timme.

3, Trots att man får med sig en liten instruktionsbok (som egentligen är en liten lapp), så är det inte något du kommer ha användning av. Klockan är lätt att förstå sig på, och via telefonen eller datorn så kan du lätt anpassa de funktioner och träningsformer du känner att du kommer ha nytta av.

4. Det viktigaste för mig var inte att ha hundratals träningsformer att välja på klockan, utan att kunna få statistik över hur mycket steg jag tar på en dag, och få se hur (lite) jag sover.

Polar Vantage M räknar alla mina steg, trots att jag är ute på barnvagnspromenad och håller i vagnen. Även om klockan visar dagens alla framsteg och statistik, så sparas det även och går att se på appen på sin telefon. Statistiken är noggrann och väl utförd, och intressant att följa med. Jag har en Huawei och den synkroniserar fint med min sportklocka.

5. Skärmen är interaktiv och lyses upp när man se på den / vinklar handleden mot sig. Nattetid, eller när man sover, så är den mörk.

 

120421580 385392715961620 5538777313462619346 n

Min fina sportklocka, och vackra naglar.

Har även ett nytt nagellack som glänser som ba va, och ändrar färg från rödorgange till rosa, beroende på solskenet. Love it!

 

Så, nu en vecka med sportklocka så kan jag konstatera att det nog var ett bra val, och ingenting att ligga sömnlös över, att skaffa sportklocka. Trots att jag inte är en som håller på med någon speciell sport, så är jag en aktiv människa som har fullt upp med att spring efter en bebis. Och jag som gillar statistik gillar att få svart på vitt hur jag sovit, och att få det utritat på en karta hur vi har promenerat.

 

Jag känner att rörelse ska vara endast glädje, och var lite rädd att klockan skulle ge mig prestationspress, men det har jag inte fått. Däremot så är det kul att få se att jag nog är aktiv redan som jag är, som hemmamamma. 

Och ja! Som ett extra plus så säger även klockan åt mig om jag sovit sämre en natt, och då faktiskt ska fokusera på att återhämta mig. Snälla klockor tycker jag om. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar