bloggheader6

Presenter och mera styrox.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.04.2017 | 0 Kommentarer

Vad händer vid bygget? 

Mycket. Även om det har känt som ett evighetsprojekt det här med styroxen. 

 

I måndags så tog jag till mig ett av era tips och la musik i öronen, med extra hörselskydd på, och började skära i styrox. Och vet ni vad? Det funkade! Just när man börjar bli klar med något som skapar obehag i kroppen, jamen då kommer man på sätt för att överleva det. Eftersom jag ba hade härlig musik i öronen, så hade styroxen ingen chans i världen att störa min inre frid som jag vill behålla.

 

Fick en mikropaus när husförsäljaren tog en avstickare till Petalax och besökte bygget.

"Det här huset är skapat för er tomt!" sa han, och jag höll med.

Jag och Fredrik tittade på många husmodeller innan vi bestämde oss, och nu idag kan jag inte tänka mig något annat hus, än just det vi bygger. Vi har helt klart den bästa platsen för huset, och det bästa huset för oss. 

 

Med sig hade husförsäljaren gåvor, och presenter är något jag tycker om. Jag och Fredrik fick varsin byggväst. Otroligt många fickor på västen, som är uppskattat, även om jag misstänker de är anpassade för ciderburkar. Kommer att vara uppskattat det också. ;-)

 

23.4.2017 1

 

Efter att Fredrik slutat arbetet och vi druckit eftermiddagskaffe, åkte vi tillsammans tillbaka till bygget. Styrox läggs inte ut av sig själv, och även om vi har god tid på oss så kan man ju inte hålla på hur länge som helst.

Eftersom alla förjävliga lutningar är nu fint under styrox, var det betydligt lättare att lägga ut styroxen.

 

23.4.2017 2

 

Det är inte bara elände med styrox heller! Tack vare den, och på grund av att det var otroligt varmt hela dagen, så var det mycket roligare att arbeta vid bygget. Ingen frustration eller kalla fötter. Ba glädje och värme, förutom när det haglade i tio minuter för att senare svänga om till blå himmel igen. 

Vädret har lika problem att bestämma sig hur de ska ha det, som regeringen hur de ska få nån ordning på landet. ;-)

 

23.4.2017 3

 

Den temporära trappan av lastpallar är perfekt att använda som arbetsyta när man mäter ut och sågar till passliga styroxbitar. 

 

23.4.2017 4

 

Jag kommer säkert att vara klädd i regnbågens alla färger innan det här huset är byggt. Rosa arbetsbyxor, blå väst och lila jacka. Jag som annars är svart som synden, älskar att ha på mig det mest färggladaste som går att ta till när jag arbetar. 

Här mäter jag ut sista biten till barnrummet, och det blev perfekt på första försöket! 

 

Nu är vi fem före att ha alla styroxlager på plats, så vår rörmokare får fara och bränna rör i styroxen. Sen är det "ba" att göra samma visa en sista gång med styroxen och lägga armeringsjärn på plats. 

Igår fick vi hjälp av goda vänner som hjälpte oss att förflytta alla armeringsjärn från en vägg till andra sidan av huset, så de inte ska vara i vägen. Bild av det kan du se HÄR

 

Och det är vad som är på gång vid bygget.

En dag i taget, för man kan inte göra så mycket annat än så. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar