blogghedaear

Priset för knepigaste katten går till Fantomen

Skrivet av Caroline Eriksson 07.01.2019 | 1 Kommentarer

Jag har tidigare nämnt om hur vår tidigare granne trodde en av de första nätterna i sin lägenhet att det spökade. Vad skulle det annars finnas för orsak bakom ett skrapande ljud från garderoben. Ja, förutom möss? Vår förra granne var hur som helst en modig kvinna som steg upp från sängen, gick till garderoben och öppnade dörren. Ut från hyllor med sockor och hennes tröjor flyger Fantomen ut, som vid det här laget hade tröttnat och ville hem.

 
Samma kvinna vid samma lägenhet tyckte också det var mycket märkligt en sommar när badrummet renoverades. Gång på gång lyftes golvsilen bort av någon underlig orsak, tills hon märkte att det var Mr Fantomen som gått in genom den öppna terrassdörren, tagit sikte på badrummet, lyft bort golvsilen med tassen och sedan släckt sin törst. Efteråt hade han gått hem igen, nöjd och belåten.


Det är såna här historier som får en att tycka att den där frassen man bor tillsammans med är en mycket märklig katt. Det är som inte första gången han snöar in sig på ett speciellt beteende, vare sig det är att ha en fetisch för golvsilar eller gömma sig i skåp.

 
När jag för tio år sedan bodde i en lägenhet i stan med Fantomen och Mohicana, trodde jag på allvar att det spökade där. Vissa nätter började toalettstolen spola av sig själv, och kvar låg jag och bad till högre makter att överleva natten.

Tills en natt, då jag fick nog. Tuffade till mig och gick med nervösa steg över trägolvet för att se ett riktigt spöke.

Öppnar dörren till badrummet, tänder lampan och ser ingen annan är Mr Fantomen som satt på toalettstolen och spolade för fulla muggar. Han hade på något sätt kommit fram till att om man tog fast i knoppen och drog upp den, skulle toaletten göra lustiga ljud ifrån sig.

 


Det beteendet slutade han tack och lov med, och en golvsil har han inte druckit ur nu på snart ett år.

Istället har har nu i två veckor börjat med något nytt. Och jag vet inte vad jag känner för det.

 

IMG 1163


Han har börjat dricka ur toalettstolen.

 
Glömmer jag att stänga dörren till mitt badrum, eller lägga locket på, så kan du ge tusan på att Fantomen är törstig.

Han får nytt och rent vatten varje dag, men det är något med mitt badrum som drar honom dit som nattmalar till en ensam lampa. För inte är han lika intresserad i Fredriks toalettstol. Eller så är det ba att han vet att han inte får dricka ur wc-stolen, och då är det extra roligt.

 
Det var lite lustigt sådär på annandagsjul att skoja om att katten var bakis, då han hängde över toalettstolen, men nu är det inte lika roligt. Fantomens nyårslöfte är att sluta dricka ur wc'n. Och mitt är att ta ner locket.

 

Kommentarer

  • PJ:s byffé - från by till fe 07/01/2019 10:50pm (2 år sen)

    Det som man inte dör av så blir man stärkt av, så är det också med Fantomens nya jånor i badrummet. - Fantomen är bäst!

    • Caroline Eriksson 07/01/2019 10:55pm (2 år sen)

      Hahaha, ja, jag brukar tänka så. Fantomen verkar ju må bra. :D Tack för din kommentar PJ!

Skriv en kommentar