bloggheader6

Radio Vega besöker bygget idag!

Skrivet av Caroline Eriksson 29.05.2017 | 0 Kommentarer

Idag får vi  fiint  främand  av Radio Vega till bygget. Det är ju inte bara ni, utan även radion som ska följa med hur det går i byggandet. Flera har frågat mig när de ska intervjua oss nästa gång, och idag är alltså dagen då det sker, så länge inte något kommer emot.

Vi är i alla fall redo.

 

Och  jämfört  med  sist,  då jag stod i en röd halare med grillad korv och en kniv i fickan, tänkte jag vara lite snyggare denna gång. Tydligen knäpps det bilder, även om det är radio, så det gäller att borsta håret.

Dessutom så är Fredrik med denna gång, och han gör debut i radion. Det ska bli roligt, och vi har massor att prata om eftersom mycket har hänt sen mitten av mars. Då var ju inte ens huset på plats, nu har ju mycket hänt!

 

Det här är vad som hände i helgen.

 

 

FREDAG

Redan på torsdagskvällen hade Fredrik frågat av mig om jag kunde fara in till stan för att hämta en vindstrappa, men då kände jag mig så trött så jag sa "nej". Men efter tolv timmars sömn, vaknade jag upp på fredagen och var superpigg.

Kände för att överraska världens bästa Fredrik, och tog med mig svärmor in till stan för att shoppa smink och en vindstrappa. Var envis och bar den svintunga trappan uppför den brantaste backen vid huset, för att han skulle bli överraskad när vi tittade till huset..

 

..men kunde inte hålla mig, utan kvittrade om att jag handlat en vindstrappa samma sekund han steg innanför dörren. Han blev glad. 

 

 

LÖRDAG

På lördagen var det dags att att montera fast vindstrappan. Vi räknade och hade oss för att få den på rätta platsen i huset. Eftersom vi inte har några väggar att gå efter, och den preliminära dörren inte heller är på exakt samma plats som vår riktiga, var det ba att till sist våga spika den där brädan  (av alla)  som skulle hålla den på plats, även om det kändes lite spännande.

Men man får som ba känna tillit att det blir bra, och våga. Annars blir ju inget gjort.

 

27.5.2017 1

 

Har i alla fall märkt av att jag blir lite höjdrädd när jag närmar mig takstolarna. Jämfört med Fredrik, som är mer av en klätterapa, så börjar mina ben skaka något oerhört högst uppe vid stegen. 

Jag botar de fasonerna med att ändå tvinga mig upp. Visst skulle det vara olyckligt om jag svimmade högt uppe i taket, men hittills har det gått bra. Snart klättrar jag väl också som någon värre apa.

 

27.5.2017 2

 

TADAAAAA! En vindstrappa är på plats! 
Vi kommer att bygga ett litet vindförråd, för julprydnader och sånt som man ba har fram en gång per år. Ju mindre förråd, desto mindre skräp samlar man väl på sig? Eller så blir man ba skicklig på att rada lådor ovanpå varandra.. ;-)

 

 

SÖNDAG

När jag frågade hur Fredrik ville fira sin födelsedag, så ville han till huset. Så igår picknickade vi vid huset och han fixade en lucka för att slippa upp till mellantaket vid framsidan av huset. På baksidan finns det en lucka färdigt monterad, så det är ett mysterium hur det inte fanns en på framsidan. 

Jämfört med dagen före, så kom vi betydligt snabbare igång igår. I ett huj hade Fredrik fixat en fin lucka av restbräder från då huset monterades, och jag grillade korv och njöt av att elda.

 

28.5.2017

 

NU?

Nu ska tak plastas in och vi ska få bräder på plats. He tar se, sa pyroman.

Berättar mer om intervjun senare.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar