bloggheader caroline

Relationen till min kropp.

Skrivet av Caroline Eriksson 19.11.2017 | 0 Kommentarer

Jag läser nu som då om bloggare som är så trötta på andra bloggare som ursäktar en frånvaro från bloggen. Kort eller lång, ”be inte om ursäkt”. Jag försöker att inte vara så trött på andra människor och vill faktiskt ursäkta att det blev en liten, men naturligt lördagspaus i bloggandet, för min temavecka med kroppen i fokus fick lida.

Men höni! Jag har en orsak. Jag fick ryggskott. Egentligen är det värst i nacken, men kan ju inte skriva nackskott, det vore lite horribelt. Men en liten smärta tog upp min energi, men nu ska jag försöka få ihop lite blogginlägg.

 

Vet i alla fall nu att ni gillade de inlägg ni fick läsa, och jag lovar det kommer fler av dem, trots att det inte skulle handla om temaveckor. Som avslut på denna vecka så tänker jag fylla i Sevendays lista, som även hade temat kroppen denna vecka.

 

Jag tycker min kropp är:

rätt så häftigt. Den bevisar mig det jag klarar av och mer därtill. Jag trodde ju aldrig att jag skulle klara av att bygga ett hus. Däremot förstår jag mig inte på kroppen när den vaknar upp nu som då halv fyra och är pigg som en mört. Då är den bara väldigt irriterande.

Min relation till kroppen har varit:

endera har jag förträngt mycket, eller så är det så att jag i stort sätt hela livet har haft en fin relation till kroppen. Vi har väl inte alltid varit superbästisar, och jag har fått kämpa mot demoner i svackor. Men man lär sig av allt, och idag är relationen till min kropp precis som jag vill ha den; bekväm och trygg.

Det bästa med min kropp:

är att den är stark och min.

Så ser jag på andras kroppar:

Jämfört med förr, då jag kunde jämföra mig och lägga märke till precis alla andras kroppar, på grund av egen osäkerhet, så ser jag knappt till andra människors kroppar. Det jag ser är deras leenden och utstrålning.

Så här ger jag min kropp energi:

Sömn, god mat, kaffe och citronvatten.

Det här har min kropp klarat av:

1. Bli frisk. 2. Bygga hus. 3. Sprungit åtta kilometer på 40 minuter. Eller så var det fyra kilometer. Men snabbt gick det. Att jag aldrig mer sprang efter det talar vi inte om. 5. Knyta en knut med tungan på en körsbärskvist. 6. Stå på huvudet. 7. Varit vaken i ett dygn. Inte att rekommendera.

Min kropp mår bra av:

Nu börjar jag så småningom få svårt att skilja på min kropp och själ, men tippar att sömnen kommer på första plats här också. Önskar jag kunde skriva träning för det verkar liksom höra till, men inte riktigt ännu har jag funnit lyckan i att springa utomhus eller lyfta tyngder. Kanske en annan gång, kanske i ett annat liv. Men inte riktigt just nu.

Min kropp mår dåligt av:

tydligen för fet mat och tungsmälta maträtter.

Så gör jag för att älska min kropp:

Jag drar inte in magen, jag dansar mycket och är utan kläder så ofta jag kan. Även om jag, precis som alla andra, har sämre dagar så är mitt mål att alltid vara okej med kroppen. Jag behöver inte älska den dygnet runt, för det kan bli ganska tungt. Men..

 

 

jag är tacksam och glad att min själ föddes i denna kropp.

 

Photo 20150930162636942

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar