Bloggheader Caroline3

Ringen som vet hur jag mår.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.03.2018 | 0 Kommentarer

Minns nu det ljuva 90-talet? Med skor som kunde lika väl ha passat på månen, ljusblåa jeans som är höga i midjan och mjukisbyxor med knäppning vid sidan av benet. Folk såg ut som att de skulle på disco var och varannan dag, med accessoarer som var lika speciella. 

 

Igår kastades jag tillbaka till det ljuva 90-talet, och min barndom, när jag la på mig en mood ring. Eller humörring om vi ska tala svenska. Hittade på internet en nästan identisk ring som jag själv ägde för 20 år sen, och tyckte det var lika roligt nu, som då, att ha på mig ringen. Att se stenen ändra färg enligt humör, även om jag vet att det beror endast på temperaturen.

Men ibland passade färger riktigt bra. Som till exempel då jag var "hangry" (hungrig och stressad) vid butiken och stenen var svart. Efter att jag fått i mig mat så blev det blå och fin igen.

 

 

MoodRing mood ring

 

Så innan jag går in på vetenskapen och varför färgen ändrar färg, så kan jag ta och berätta vad de olika färgerna betyder.

 

Svart: rädd, ångest, seriös, deprimerad.

Gul: distraherad, cool, försiktig, 

Orange: stressad, nervös, blandade känslor.

Grön (mörkare): blandade känslor, hoppfull, rastlös.

Grön (ljusare): normal, på gång, känslosam, avundsjuk.

Blågrön: nöjd, motiverad, flirtig.

Blå: optimistisk, lugn, fridfull.

Mörkblå: riktigt ordentligt lugn, glad, kär, salig.

Lila: romantisk, sensuell, het(levrad).

Rosa: riktigt glad, kärleksfull, nyfiken.

 

Så hur kommer det sig att denna ring ändrar färg? 

Egentligen är denna ring inte något som endast hör till 90-talet, utan blev till under 70-talet. Stenen som ändrar färg enligt temperatur/humör är egentligen flytande kristaller som reagerar på temperatur.

Ringen sägs fungera på det sättet att när vi är glada och kära så sprids värme i hela kroppen, även ut till fingrarna. Medan när vi är rädda eller ledsna så far all värme inåt till inre organen - och då blir ringen svart.

 

Så endera får man vara lite magisk och tro på att jag för tillfället är riktigt ordentligt lugn och salig - och ringen vet av det, eller så att mina händers temperatur gör ringen mörkblå. Jag känner mig i alla fall nostalgisk och fin i denna ring.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar